Ирина, сестрата на звездата от „Плейбой” Юлияна Кънчева: Како, не бъди лоша! В контейнер ли искаш да спя?

https://hotarena.net/laifstail/irina-sestrata-na-zvezdata-ot-pleiboi-iuliiana-kancheva-kako-ne-badi-losha-v-konteiner-li-iskash-da-spia HotArena.net
Ирина, сестрата на звездата от „Плейбой” Юлияна Кънчева:  Како, не бъди лоша! В контейнер ли искаш да спя?
„Всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно семейство е нещастно по своему” – така започва знаменитият роман „Анна Каренина” на Лев Толстой. Макар думите да са написани преди повече от век, те са особено актуални и днес.

Историята между двете сестри - топ моделката от близкото минало и настоящ преподавател в Нов български университет Юлияна Кънчева и сестра й Ирина – бивша продавач консултантка в столични магазини е заплетена като свински черва. Отношенията между дете жени са опънати като ластик, а в основата на семейната битка е делбата на имоти за милиони в центъра на София и златни накити, които внезапно се „изпарили” в небитието.

Дрязгите между двете започнали през 2019 г. след смъртта на майка им. Сред арсенала от обидни думи се включвали и заплахи за физическа саморазправа. В спора между сестрите се намесил известният дизайнер Жоро Пентаграма, който е съпруг на Юлияна, а от брака си с нея има 15- годишно момче. Пентаграма взел страната на жена си и дори заплашил с бой журналист от Нова телевизия, който имал желание да разследва сложната ситуация и да помогне на Ирина.

Жената била сигурна, че сестра й Юлиана Кънчева я е лишила от наследство с пълномощно, написано на летяща хартия, докато тя се е лекувала в две болници след тежка хирургическа операция. Ето какво разказва пред репортер на „Уикенд” балдъзата на Жоро Пентаграма:

„Претърпях тежка операция на белите дробове – онкологична. Наложи се да се лекувам последователно в две болници - „Бургасмед” и „Софиямед”. Когато се прибрах от болниците и последвалото лечение, ме очакваше неприятна изненада. Заварих врата на апартамента заключена, бравата - сменена, а дрехите ми бяха изхвърлени. Обадих се на сестра ми, защото нямах представа за случилото се. След смъртта на майка ни нямам други роднини. Видяхме се с Юлиана. Тя ми показа някакво завещание, което според мен не е нотариално заверено, просто един лист хартия. Имам и свидетел – мой приятел беше с мен, когато това се случи. Завещанието и прехвърлянето на имотите е станало през 2017 г. Тогава майка ни още беше жива. Юлияна каза, че съм й причинила артрит, че двете не сме се разбирали, че не съм се грижела за нея, макар че живеехме заедно в един от апартаментите ни, който се намира на ул. „Осогово” 68. Истината е, че не сме се карали – просто имахме възрастови различия на поколенията, както се казва. На ул. „Чипровци”3 имаме къща. До там също достъпът ми е напълно отрязан. Семейството притежава още имоти в центъра, които отдава под наем, в това число и хостел близо до Женския пазар. Абсолютно всичко е прехвърлено на Юлияна, без аз изобщо да подозирам. Нямам идея кога може да е станало. В някои сгради участват братовчеди и сестра ми. Мен обаче ме няма никъде – все едно не съществувам!

Майка ни почина на 18 септември 2019 г. Може да се каже, че след кончината й започнаха проблемите със сестра ми. Бях в болницата, когато тя позвъни, за да каже, че мама си е отишла. Лекарите не ме пуснаха за погребението, защото бях с дренажи, с маркучи по гърба и трудно се движех. Излязох от здравните заведения половин човек, с инвалидна група. Върнах се в София в края на октомври и разбрах, че не мога да вляза в жилището ни. Това ме разби психически. Болката беше по-голяма от тази, която изпитвах след операциите. Временно ме приюти един приятел, но не мога да живея с години при него. Трудоустроена съм и карам на инвалидна пенсия, плюс част от един наем. Изхранвам се с минимални пари, при условие, че семейството ми разполага с имоти за милиони”.

За разлика от сестра си Юлияна, Ирина не е глезеник на съдбата, не е известна и не гори от желание да се снима в модни списания, нито да манекенства като прочутата си кака. Няма в биографията си постижения като първата гола корица на българския „Плейбой”. Работила е като началник склад и продавач консултант. Завършила е Варненския университет с успех 5,50 – нещо, с което се гордее, но я огорчават несправедливите думи на роднините й, че няма нито ден трудов стаж, което не било вярно и можело да се провери в трудовата й книжка.

Като деца двете момичета се разбирали отлично. Юлияна е родена през 1971 г., а Ирина е с 5 години по-малка от нея – родила се е през 1976 г. Играели си задружно и рядко влизали в пререкания. Нещо повече – каката Юлияна се грижела за малката си сестричка, помагала й в уроците.
Търканията започнали видимо без причина, след като каката създала семейство.

Кариерата й тръгнала стремглаво нагоре – Юлиана Кънчева блеснала в главната роля във филма на Нидал Алгафари „Ла Донна е мобиле”, сетне била отличена за най-добър модел на 2000 година, последвали снимки за корицата на „Плейбой”. Омъжила се сполучливо за известния дизайнер и водещ на „Сладко отмъщение” Жоро Пентаграма. В един момент дори решила, че трябва да се занимава с политика. Записала се за член в партията на Цветелин Кънчев – „Евророма” и обявила, че за нея той е най-великият политик на всички времена. След завършване на висшето си образование, започнала да преподава в Нов български университет „Телекомуникации”. Ирина се кълне, че никога не й завиждала. Била наясно, че всеки човек си има своя съдба. Не се оплаквала и от живота си, искала само да спре да настройва майка им срещу нея.

„Аз излизах рано за работа и се връщах вечер късно. През това време явно е намирала време да кове родителката ни. Веднъж дори извика полиция. У нас дойдоха униформени от 3-о районно. Искаха да пишат протокол – нито музика имаше, нито караници, просто се бяхме събрали и си говорихме. Обвиняваме, че съм налагала психически тормоз на майка ми, което изобщо не е вярно. Не съм виждала сестра си от 2019 г. Бях още с лепенки по тялото. Юлияна ми даде пари за една машинка – медицинска...

Не зная какво да кажа, съмнявам се дори, че мама си е отишла от рак. Беше усмихната жена. Ден преди да умре, сестра ми каза, че майка ще постъпва в кардиологично отделение. На сутринта се обади, че вече не е сред живите. Какво е станало, не зная. Имахме злато – много фамилни накити. Няма ги. Питах къде са, получих отговор, че майка ми ги била дадена за изплащане на ипотека. Сестра ми е титуляр и на партидите за ток, за вода. Беше ми дръпнала шалтера за електричество. Би трябвало наследството ни да се раздели по равно. Тя взема почти всички наеми. Аз живя при приятел и трябва да напусна, защото идва дъщеря му. В уличен контейнер ли да ходя да спя? Как може да бъда лишена от това, което ми се полага по закон?”, възмущава се по-малката сестра.

Тя е правила проверка за състоянието на имотите в Агенцията по вписванията. Оказало се, че всичко е на името на Юлияна Кънчева. Изпадналата в безизходица 45 годишна жена се чудела как ще излезе от ситуация и дали ще успее да оспори завещанието. Пари за адвокат на този етап няма. Роднините й я плашели, че отвори ли си устатата, щели да я изкарат алкохоличка и наркоманка. Дори намекнали, че ще я въдворят насилствено в клиника.

„Не искам да издавам лични тайни от живота на сестра ми. Не искам да я наричам с думи, каквито тя използва към мен. Не й завиждам. Нямам съпруг, но съм имала дълготрайни връзки. Не мога да имам деца по медицински причини. За мен Юлиана и племенника ми бяха всичко – единствените. Но явно вече нямам и тях. Звънях й по телефона. Тя ми отговори: „Аз не познавам такава”. Искам да я помоля, да не бъде лош човек, да бъде сестра и християнка”, с тъга в очите обобщава ситуацията по-малката сестра.

12 Коментара

Рррр

преди 3 години

Тъжно... Хора, които трябва да са си близки, да са опора един за друг... да стигнат до тук. Сигурно всеки си има своите мотиви. Истината е някъде там. Но е тъжно и много болно...

Коментирай

ноно

преди 3 години

Много тъжно. Никога не съм харесвал Юлиана Кънчева. Имаше една крива иронична усмивка , погледът и е лош. Падна ми в очите когато се загповори за връзката и с Цветелин Кънчев , а после той разказа как му е измъквала пари. След това забременя , злите езици и за това приказваха. Но така да постъпи с родната си сетра е нечовешко.

Коментирай

Материално

преди 3 години

Да имаш повече от 1 имот, да смучеш наеми и да оставиш другия без нищо е грехота.Никой не взема имотите със себе си на ония свят.Може да има нещо, което не знаем, това са лични неща, но все пак....наследил си имоти, ами остави 1 за родната си сестра!

Коментирай

Ману

преди 3 години

Ужас, хората за пари какви ли злини не правим. Каквато и да е точно истината, никой няма право да присвои дял, които по закон и по съвест и чисто сантиментално му се полага. Горката майка сега, ако гледа някъде там отгоре. . Какво ли си мисли за децата си ... Хората не ги ли е страх от Бог, вс се връща в крайна сметка, в това съм сигурна... Трябва мн да се мисли какви действия извършваме, дс няма после О лелеее защо ми се случва това, или онова!

Коментирай

Anonymous

преди 3 години

Ирина е изпаднала наркоманка и собствената и майка решава да я лиши от наследство! Няма 1 дума, която да е истина в тая статия

Коментирай

??

преди 3 години

Помислих дали да напиша коментар. Прочетох вече написаното и независимо от отрицателните коментари,които ще последват / за мен няма значение/ ще попитам : Някой от Вас имал ли е в семейството си близък скъп човек зависим от алкохол,наркотици ,хазарт,секс/ няма значение от какво/,??? Никой освен те и техните близки не знаят истината!! Питам:Може ли ние да вземаме страна ?? Може ли да интерпретираме написаното по принцип и с готови постулати?? Разбрах,че каката не я харесваме,разбрах,че малката болна,бедна сестричка я харесваме!!! Питам: Дали наистина тя пожизнено въпреки проблемите,които има е изоставена от голямата сестра?? Не знаен!! Моля не съдете! Ако можете помогнете! И молете се Бог да е милостив и да нямате,зависим,слабохарактерен,безволев близък обичан човек в семейството си!! Борбата е жестока!

Коментирай

мими

преди 3 години

Много тъжно, зловещо много лоша енергия и срам. Каквато и е, каквото и да е направил един човек това ти е роднина собствената ти кръв, още повече изпаднал в тежко здравословно състояние и има нужда в този момент. Всяко зло действие се връща, а тази има и дете. Нямам спомен от тази жена нито като модел е била красива, нито с друго е запомнена, но подобно поведение е недопустимо, с улично животно по добре биха се отнесли.

Коментирай

Ана

преди 3 години

Имали сме да.Знам какво имате впредвид.Но,не може ли имот на името на едната сестра да се ползва от другата-нито би го продала,нито нищо.Тук ясно се вижда материалното.Какъвто и да е човека-на улицата ли да остане?

Коментирай

До ??

преди 3 години

Продължавай да пишеш.....истината е някъде там.....

Коментирай

VT

преди 3 години

Иринче,ти вярваш ли си....?Разсипа живота на много хора,сега си болна от пиянство и дрога....примири се бе. Много хора те познаваме. Ако не бяха майка ти и сестра ти,до сега да си умряла отдавна! Пиеш и се друсаш пред 11-то поликлиника от 8:00 сутринта,болна си от цироза,не се спираш!Правиш мръсотии на хората ! Помоли ги за помощ,може да не те върнат,не се прави на жертва! Няма да оцелееш така! 0882670058,за който се съмнява в написаното!

Коментирай

VT

преди 3 години

1. Не друсам! 2. Не Ви познавам. 3. Не живея там. 4. Статията си е самата истина! Така, че.... Благодаря на другите за положителните коментари! Има я заснета с камера от екип на Нова ТВ как ги обижда.

Коментирай

Няма значение

преди 3 години

Не познавам двете сестри.,но съм потресена от прочетеното и от коментарите ви.Всъщност такава алчност за първи път виждам Как може едната да вземе дома на другата за да го дава под наем, докато другата спи на някоя пейка?До колкото си спомням Юлиана е известна с това че е момиче на Плейбой.То какво ли друго да очакваш. Дори да са верни твърденията на В Т всеки човек заслужава правото да има собствен дом.Една болна жена изхвърлена на улицата и то в началото на зимата. Много тъжно и жалко.Дано успее да си върне дома m

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.