Юлиан Вергов учи немски и свири на китара за първи път за нов филм

20 Юни 2023, 06:57


Актьорът Юлиан Вергов почти научи един от най-сложните езици - немския, заради филм. Звездата от Народния театър е част от лентата „Клас 90“. Историята разказва как един задружен клас се събира 30 години след завършването. В актьорския състав са още Любо Нейков, Стефка Янорова и др.

 

Героят на Вергов е компютърен специалист, който живее в Германия. Приятелката му, в чиято роля влиза Катрин Йене не знае български. Репликите между Вергов и екранната му половинка са на немски. Вергов се прибира у нас след 30 години заради сбирката на съучениците

 

„Катрин не знае български. Диалогът между нас се води на немски. Беше много забавно, защото аз също не зная езика, който се говори в Германия. С нейна помощ научих няколко думи и изрази. Във филма героят ми свири на китара. Досега не съм хващал този инструмент в ръце. Не ми се получи особено“, призна Вергов на снимачната площадка.

 

Вергов се върна и към дните, когато и той е бил ученик. По думите му е бил доста палав и често порицаван от учителите. „Учителката ми по български език ми помогна много за по-нататъшното ми развитие“, каза за „България Днес“ Вергов.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени