Иван и Андрей събраха 1000 българи в Германия

10 Октомври 2022, 20:00


Мюнхен бе домакин на най-големия форум за българите в чужбина

 

В Мюнхен, Германия, се състоя първото събитие на Bulgaria wants you в чужбина. „Живот и кариера – защо в България?“ естествено се превърна в най-големия форум за българите в чужбина, като събра близо 1000 сънародници заедно.

Българската общност в Германия се срещна освен с основателите на платформата – Иван Христов и Андрей Арнаудов и с президента Росен Плевнелиев, журналистa Георги Тошев, продуцентa Магърдич Халваджиян и Люси Дяковска, които бяха лектори на форума. Всички те разказаха своите истински истории по пътя към успеха, за да мотивират българите, че те са „добре дошли“ обратно в родината си. Част от събитието бе и кариерно изложение с 20 щанда на български и международни компании, които предлагат конкретни позиции за развитие у нас.

 „Няма да излъжа, ако кажа, че истински се вълнувам, че успяхме да съберем 1000 българи днес в Мюнхен. С екипът на „Bulgaria wants you“ сбъднахме една наша отдавнашна мечта. Това е само първото от поредица планирани събития в Европа. Те имат за цел да представят пред българска общност зад граница конкретни предложения за работа в България. Надяваме се, че всички гости ще имат възможност да видят, че България се променя.“ –споделя Андрей Арнаудов.

Иван Христов също се обърна към българите в залата: „Ние не сме политици. Не сме дошли при вас с кошница празни обещания, за да ви накараме да гласувате, след което да ви забравим. Дошли сме със съвсем реални предложения за живот и работа в България. Въпреки това не ви казваме елате си на всяка цена. Единственото, което ви казваме, е че човек трябва да има право на избор. Избор имаш тогава, когато си информиран.“

Българската общност в Мюнхен, успя да се запознае на живо и с кампанията “ДНКарта – билет за завръщане”. Тя има за цел да привлече чрез директен финансов стимул българи, живеещи в чужбина да се върнат в България. В партньорство с топ работодатели Bulgaria wants you ще предлoжи конкретни работни позиции, към които ще се осигурява бонус от 10 000лв. Той ще бъде извън заплатата, изплащан директно на служителя при сключване на трудов договор. Идеята му е да стимулира българите, които имат желание да се върнат у нас, като покрие част от големите им разходи по въпросното преместване.

Медийни партньори на форума в Мюнхен са bTV Media Group и Economic.bg.

Следващите събития „Живот и кариера – защо в България?“ ще се състоят на 20 октомври в Благоевград и на 25 ноември в Русе.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Кайлъка
преди седмица
0
Люси дяковска е СПИНОЗЕН ТРАВЕСТИТ. брат и е пробит манаф, а баща и дърт педерунгел. Плевен скоро ще изхвърли един път за винаги сем. АДАМС (дяковски) , защото отвращават целия град!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Lollypop
преди месец
0
Не съм им фен, но браво за инициативата! България ще се оправи само когато млади и кадърни хора се завърнат в родината. Сега е обезкървена.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
hhhhhhh
преди месец
-4
Вместо да щипват пари от дарителите, за да правят турнета из Европа-та и да си плащат хотелите и пътуванията, да предложат реални условия. Касиер в Кауфланд за 1300лв мога и сам да се уредя - нямам нужда от тяхното асистенство. Как ли пък не, ще си оставя заплатата за 5 цифрена сума (в лева) в чужбина, и ще се завлека в България, понеже платформата им предлага работа със заплата в диапазона 1000-1600лв. Ей ся, тръгнах. Тичам. Спънах се. Ставам и тичам отново. Политам. ЛЕТЯ.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени