Жена зачева след 77 молби към Преподобна Стойна

04 Септември 2023, 12:00


Нови чудеса стават в храма „Свети Георги“ в село Златолист, където приживе Преподобна Стойна живя и помага с дарбата си на лечител, пише България Днес.

На 9 септември тази година се навършват 140 години от рождението на светицата на народа. Очаква се отново миряните да посетят църквата, в която ще се отслужи водосвет.

„Много са чудесата на Преподобна Стойна, дори книга сме писали на тази тема. Наскоро и аз чух то мои познати чужденци, че им се отключила определена дарба, на някои се дават дечица, оздравяват, като гледат и се молят на лика на лечителката“, казва художникът Пламен Капитански, който най-често рисува пророчицата.

Само преди дни жена, дошла да благодари, че детенцето й се излекувало от сериозна болест, след като се помолила на светицата и тя чула молбата й.

„Разказвала съм как преписах на ръка първите 77 молби и за жената, която писа след месец, че е бременна след над 10 години чакане. Това даде сили да се продължи три пъти в годината около датата на кончината на Стойна. Питат ме какво да ти платим в замяна, как да ти се отблагодарим. Аз казвам, че това няма цена. Помогнете на нуждаещ се“, казва Стоилка Арсова, която събира чудеса, случили се след молитви към Преподобната.   
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени