Жената на Иван Лечев пропя чалга!

1439
04 Октомври 2018, 12:00


Жената на легендарния рокаджия Иван Лечев – Евгения Александрова – Лечева, става чалга певица, узна HotArena.

 

Жени ще върти кючеци за сефте във вторник, 9 октомври на сцената на Малък градски театър „Зад канала“. Тогава е премиерата на новия спектакъл на трупата „Поп-фолк хроники: Бели птици и куршуми“, в който Лечева играе една от главните роли заедно с Весела Бабинова, пише „ТелеграФ“.

 

Останалите образи са поверени на Христина Караиванова, Таня Пашанкова, Владимир Зомбори, Емил Котев, Симеон Бончев, Мак Маринов и Атанас Чопов. Автор и режисьор е Неда Соколовска, която е ползвала за заглавието хита на Радо Шишарката, дало заглавие и на биографичната му книга.

 

„Хроники на поп-фолка“ създава театрална територия за онази квазиреалност, от която се ражда поп-фолкът в хаоса на 90-те. Поп-фолкът не е просто музикален жанр. Той е манифест на ценности, житейска философия, културно явление, което по някакъв начин се превръща в метафора на постсоциалистическа България. „Бели птици и куршуми“ е театрална хроника, скандално откровен разказ за „златните“ години на поп-фолка, затворени между падането на тоталитарния режим и падането на първите глави на организираната престъпност – меценатите на този музикален феномен, който по-късно прераства в най-успешната индустрия на българския шоубизнес, отбелязва Неда Соколска.

 

За реквизит на представлението тя е поръчала да отпечатат дузина пачки със старите банкноти от по 1000 лв. с образа на Васил Левски.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени