Жестоко наводнение в родния й дом съсипа Нели Рангелова

13 Юли 2023, 11:07


Проливните дъждове в Монтанско предизвикаха шок на Нели Рангелова.

Носителката на "Златният Орфей" посети родния си град след сигнал на съседи, че къщата на детството й е наводнена. На място певицата констатира, че в приземния етаж на дома й стихията се е издигнала до 40-50 сантиметра височина. За жалост калната мътилка е заляла и мястото, където Рангелова държи част от документацията на своята звездна кариера. Награди, грамофонни плочи, дискове и постери са унищожени от бедствието. Изпълнителката на "Мой свят" отдели няколко дни, за да почисти наносите и да изхвърли повредените неща.

"Това бе част от архива ми, съхраняван от родителите ми. Колкото и да страдам, нищо не мога да върна. Срещу природата сме безсилни", философски приема загубата Нели.

Междувременно тя вече започна и подготовката за юбилейния си концерт на 17 октомври в Софийската опера. Спектакълът е с мото "На бис".

Освен с концерта легендарната певица продължава да пише и книга за рода си.

"В рода на баща ми има случки, свързани със злато и наказание, с отравяния и крадене на деца. А в този на майка ми пък има столетници", споделя Рангелова.

В книгата си певицата споделя с феновете си историите на двата си рода, които дълго време е издирвала. Нели признава, че е научила много интересни факти за предците си, като така разбрала от кой какво е наследила като качества. "В рода на баща ми, който е от Северозападна България, има много интересни случки, свързани със злато и наказания, с отравяния и крадене на деца. От тях съм научила да съм упорита и да не се отказвам, защото те са имали много труден живот. Важно е нищо да не те спира по пътя, по който си тръгнала. Баба ми например е расла в ужасни условия - спала е в землянка и се е хранила с филизите на дърветата, а нощно време нарочно са я изпращали да мине сама през гората, за да я изядат вълците, та да не й дадат наследство. Въпреки всичко тя е оцеляла и е създала баща ми и респективно мен", спомня си Нели, която носи фамилията на дядо си - Рангел.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Гост
преди 2 месеца
0
Оле мале! И пъпчето си показваме, на 100 години.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Пипи
преди 2 месеца
0
Нела кур*ата
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени