Къци Вапцаров фалира

https://hotarena.net/laifstail/kaci-vapcarov-falira HotArena.net
Къци Вапцаров фалира
53-годишният шоумен Къци Вапцаров е фалирал, научи HotArena. Неотдавна бизнесът му с частната детска градина „Кой е по-по-най” ударил на камък и бившият тв водещ се принудил да хлопне кепенците. Едноименното детско предаване, което Къци продуцираше и дълги години забавляваше малки и големи цели 22 години, се премести от ефира на Би Ти Ви в други телевизии, но накрая също спря. 

Преди 3 години Вапцаров влезе в Къщата на „ВИП брадър” в Нови хан, за да закърпи отънелия семеен бюджет. Уви, намеренията му да започне да прави ново шоу по Нова телевизия, се оказаха напразни. С хонорара си от предаването най-мразеният,но и най-колоритен съквартирант в Къщата, си купил апартамент до „Петте кьошета”, който отдавал под наем срещу 1100 лв. месечно. 

Всичките си спестявания, заработени в златните си години, Вапцаров предвидливо е инвестирал в имоти. За разлика от останалите свои колеги, които я карат на принципа „Веднъж се живее!” и прахосват парите си за скъпи автомобили и маркови дрехи, актьорът цепи стотинката на две и живее повече от аскетски. Инвестирал е спестяванията си в замък в „Драгалевци”, тв студио на пъпа на София, къщи в Пловдив, широка лъка, Царево, Варна, Смолян и Гърция. Именно имотите днес го хранят, когато трудно се сдобива с творчески ангажименти.

Преди години той взел просторна къща под наем в близост до неговата в Драгалевци, за да я превърне в забавачница за малчугани. Къци всячески рекламираше градината, включително даваше отстъпка в цената за талантливи деца, участвали в шоуто му „Кой е по-по-най?” с водещ Бате Енчо. За съжаление на бившия водещ бизнесът не потръгна, а наскоро окончателно се сринал. Финансовата криза ударила по джоба повечето родители и те не можели да си позволят таксата, която Къци искал - 650 лева на месец. Градината започнала да опустява и заради високата конкуренция. В столицата се напълнило с частни детски градин, които предлагали всякакви екстри – от чуждоезиково обучение до музикални и артистични занимания. В забавачницата на Къци останали само няколко деца, които също не я посещавали често. На новите играчки се радвали единствено децата на Къци, които вече порастнали, а самият той се чудел как да закърпи зейналата дупка в семейния бюджет, пише \"Уикенд\".

„Затворих градината със свито сърце. Това беше една моя сбъдната мечта. Все пак се радвам, че през нас минаха десетки деца, на които осигурихме щастливи мигове и ги насочихме творчески”, прави си равносметка някогашната тв легенда.
Звездата на Къци изгря през 90-те като водещ на забавното „Супер шоу Невада”. Дипломираният кукловод от Русе направи огромен фурор и се превърна в истински любимец на публиката, но в един момент продуцента Димитър Станчев го отстрани без всякакви мотиви, за да наложи в ефира любовницата си Ася.

Години по-късно, след спирането на забавното предаване, Къци се завърна бляскаво и стартира своя телевизионна игра „Риск печели, риск губи”. Незабравимото предаване изненадващо бе свалено от ефира на Би Ти Ви през 2005 г., а Вапцаров до ден днешен е убеден, че виновник за това е неговия враг Слави Трифонов. Къци премести предаването в ТВ7, а няколко месеца по-късно Дългия стартирал сходната тв игра „Вот на доверие”. Вапцаров бе редовна жертва в скечовете на „Шоуто на Слави”, които му рисуваха образа на полуидиот. От екран падна и друг негов проект – предаването за младоженци „Горчиво” с водещ Герасим Георгиев-Геро, което също се радваше на висок рейтинг. 

„Когато започнаха да ме плюят и да ме изкарват най-тъпия и най-лудия и децата да ми се подиграват по улиците, никой не ми подаде ръка. Опитвах се да намеря подкрепа, звъннах на този и онзи, казах: „В беда съм, помощ, плюят ме!”. Всички се смееха и викаха, че това е шоу, да не се връзвам. Никой не помогна, никой не ми подаде ръка. Умрях пред очите на всички”, констатира с огорчение Вапцаров. 
На камък ударили усилията на Вапцаров да направи комедиен сериал. „Нямам сили да се боря с вятърни мелници. Предлагах комедийния си сериал на всички телевизии в периода 1997- 2000 г. Вложих цялото си сърце и душа да ги убедя, че ще стане суперсмешно, бях заснел 3 серии със свои собствени средства. Е, не стана. Българските телевизии си работят с избрани хора по изпитана рецепта. Не ги интересува какво предлагаш, а кой стои зад теб. Случайностите и изключенията, за съжаление, са рядкост. Затова и зрителите гледат едни и същи неща, етикирани под различни наименования, рейтингите падат, а все по-престижно става да не гледаш изобщо българска телевизия”, жалва се Вапцаров. 

4 Коментара

Sha-lq-lq

преди 5 години

Изброили сте 7-8 налични имоти, които притежава и говорите едновременно с това за фалит. Значи ние останалите, които имаме по един, два или някой, който живее под наем не сме под линията на бедност, ами направо не съществуваме!

Коментирай

Lol

преди 5 години

Няма как нещо на Къцамун да е смешно. На него трябва да му забранят да разказва вицове.

Коментирай

o

преди 5 години

Съгласна с първия коментар. Интелигентен човек като Къци няма да се остави и се вижда, че се е подсигурил. Това, че не успява да намери работа в телевизия и свързана с продуцентство и с това, което му е на сърце, е отделен въпрос, но не значи, че е фалирал. Мен ме впечатли и възхити адски много този мъж в ББ. Изключително добър, интелигентен, над нещата... Той и Миглена Ангелова са били участниците, които са ме впечатлили най-много, от които най-много имаше какво да се научи и които оставиха най-дълбока следа в мен като зрител през историята на шоуто. Изобщо рядко се виждат в днешно време такива интелигентни, добри и духовни хора и телевизията не представя достойни за възхищение и подражание личности като него. Искрено искрено му се възхищавам! Отвратена бях как и най-благородните постъпки коментаторите и Ники Кънчев ги изопачаваха, правеха се, че не разбират или действително бяха толкова тъпи, та да не разбират и всичко се представяше в негативна светлина, незнайно защо. Явно на някого не беше симпатичен и си е спечелил врагове докато е бил в тв средите.

Коментирай

o

преди 5 години

Явно на някого не беше симпатичен и си е спечелил врагове докато е бил в тв средите. Посредствените и елементарни миши умове и душички надушваха духовната му извисеност и развитие и колко е над нещата и независим от егото си и от хорското одобрение и се чудеха как да го нападат и пречупят и приемаха гъвкавостта му спрямо тях за безхарактерност, когато беше точно обратното и точно те бяха безхарактерните.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.