Къде да продадем ненужните си дрехи?

20 Юни 2023, 18:34


Всеки има дрехи, които му омръзват, не му харесват достатъчно или пък си е взел по-малък номер, без да разбере. Има и такива, които присъстват в гардероба ни с едничката цел да успеем да се вмъкнем в тях след някоя изтощителна диета или допълнителни тренировки.

Психолозите често препоръчват да подмените прическата и гардероба си след проблемни периоди. Дори и да са веднъж обувани или обличани, може да решите, че трябва да подарите дрехите си на някого, да ги дарите или да ги обявите за продаване.


Има достатъчно сайтове за употребявани, но здрави дрехи, в които можете да продадете и своя артикул. По този начин ще продължите живота им и ще направите някой много щастлив. Цената ще е по-ниска, качеството ще е същото, а размерът ще е точният за всеки с вашите мерки.


3 идеи къде да продадете употребяваните си дрехи


Възможно е да сте решили, че е време да започнете нов, минималистичен начин на живот и искате да се отървете от всичко старо. Любителите на дрехи втора ръка следят за находки непрекъснато и ще бъдат радостни да си купят нещо. Ето няколко начина, чрез които може да си възвърнете поне част от инвестицията:

  1. Онлайн магазини – има редица сайтове, в които може да продадете вашите употребявани дрехи. Там ще намерите много обяви в различни категории по модели и размери. Има и маркови артикули и то на по-достъпни цени от реалните в бутиците. Може да бъдете сигурни, че те ще намерят своя нов собственик. Ще се купят както спортните, така и официалните ви тоалети. Онлайн потребителите търсят всичко, за различни поводи. Макар и употребявани, те ще са запазени и ще се носят с желание, без новите притежатели да се притесняват за каквото и да било. Не бива да се подценява фактът, че това е една допълнителна крачка в опазването на планетата.
  2. Социалните мрежи – има множество групи във Фейсбук и профили на отделни потребители в Инстаграм, които са специализирани и предлагат употребявани облекла. Обявата се пуска под формата на снимки на съответния артикул, придружена с кратко описание на модела, размера и цената. Честа практика е да се споменава бутика, от който е закупена стоката, както и държавата. Под “поста” започва дискусия, а потребителите задават своите допълнителни въпроси като коментари или заемат ред за купуването. Впоследствие, с помощта на куриер, употребяваните дрехи достигат до вратата ви и може бързо да ги използвате.
  3. Физически магазини за употребявани дрехи – има такива, които изкупуват от клиентите си артикули втора ръка. Може да проучите дали имате такъв магазин в близост и да продължите живота им. Срещу съответното заплащане може да се отървете от всичко ненужно и то по най-добрия възможен начин.

 

Кой купува дрехи втора ръка и защо?

От Bazar.bg коментират, че всеки, който иска и се опитва да бъде пестелив, е готов да заложи на магазини втора употреба. Оказва се, че все повече млади хора обръщат внимание и пазаруват стока втора ръка, за да им остане бюджет за други развлечения, да подпомогнат образованието си или да опазят околната среда.


Милениалите и представителите на поколение “Z” се увличат по т.нар “винтидж” или ретро култура и се надяват в магазините за втора употреба да намерят точно такъв стил облекла, които напоследък са все по-модерни и се откриват на по-ниски цени.


У тях се забелязва и желанието да спестяват, да се грижат за околната среда и да внимават с употребата на всякакви вещи. Те са хора, които все още си проправят път към финансова независимост, ценят и използват възможността да закупуват употребявани стоки от местата, които ги предлагат. Обожават да пазаруват и онлайн, а когато тоалетите втора ръка са запазени и на отлични цени, се чувстват повече от удовлетворени.


За производството им в индустрията се използва голям ресурс от вода и енергия, което е вредно за природата. Всичко, което не е екологично устойчиво е в противовес с възгледите на младите хора за опазването на околната среда. Те се чувстват отговорни с постъпките си и са готови да бъдат пример, като купуват употребявани вещи, за да подобрят живота на Земята.


Друг положителен фактор от повторната употреба е намаляването на отпадъците. В консуматорското общество, от което сме част, замърсяването е друг глобален проблем, за който новите поколения се притесняват.


Креативните и творческите личности са също чести посетители на онлайн или физически магазини, които предлагат употребявани дрехи. Използват различни парчета от тях според вида на материята им и миксират цветове, форми и размери. Създават причудливи предмети и украшения, като гривни, гердани, обеци или дори картини.


Полезният начин да се сбогувате с ненужните си, употребявани одежди е като ги продадете на някой, който няма възможност за нови. По този начин вие ще може да си купите нещо, от което имате нужда точно сега, но не сте планирали разхода. Може да е книга, домакински уред или да добавите спечеленото към бюджета за екскурзията на мечтите ви. Не изхвърляйте на боклука старите си дрехи, а се възползвайте от възможността да им намерите нов дом.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Бобо
преди 3 месеца
0
Много добра статия, но къде са тия искупни пунктове (магазини),?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени