Как да използваме хранителните добавки, за да поддържаме здравето?

20 Декември 2022, 21:37


Здравето е безценно. За да го запазим добро, трябва да усвоим полезни хранителни навици, да не забравяме да спортуваме и не на последно място да практикуваме положително мислене. От онлайн магазин HealthStore напомнят, че колкото по-отговорно се отнасяме към здравословното си състояние, толкова по-рядко ще ни се налага да посещаваме лекарския кабинет. Един от най-сигурните начини да се радваме на отлична физическа и психическа форма, е да пием и хранителни добавки с високо качество и с подходящото за нас предназначение.

Какво представляват хранителните добавки?

Те са немедикаментозен препарат, който служи за подкрепа на организма. С годините стават все по-използвани, тъй като съвременното общество изпитва силна необходимост от допълнително подпомагане на здравето. Това се дължи на дигиталното замърсяване, вредната храна, мръсния въздух, високите нива на стрес и липсата на движение. Всички тези явления тровят ума и тялото ни, което прави употребата на суплементи задължителна в много от случаите, посочват от Healthstore.

Основното предназначение на хранителните добавки е да попълни дефицитите на витамини и минерали, както и да осигури на организма ни ценни елементи от рода на ензими, фибри и прочее. Когато те не са в нужното количество в храната, е добре да си ги набавим чрез суплементите, като по този начин ще поддържаме здравето си в отлична форма. Използват още и като допълнение към основното лечение, както и за терапевтиране на някои хронични състояния лош сън, запек, затруднено храносмилане и др.

Как да ги използваме, за да поддържаме здравето си?

Преди да посегнем към конкретен вид суплемент, трябва да обмислим фактори като индивидуалните си нужди, начина си на живот, обработката на консумираната от нас храна, както и земеделските практики. Други важни акценти са:

  • лекарските предписания също са причина да си набавим подобен вид продукти, като този подход се наблюдава все по-често в медицинските практики ако преценим, че организмът ни се нуждае от допълнителна подкрепа посредством хранителни добавки, то идва ред и на техния правилен избор;
  • за да настъпи ефектът от пиенето на хранителни добавки бързо, трябва да знаем как точно да ги използваме правилното им потребление изисква от нас да се запознаем подробно с техния състав, както и да обмислим внимателно персоналните си нужди;
  • ако нямаме строги показания, можем да стартираме с предложенията за общо подпомагане на организма това могат да бъдат формули с витамини и минерали, пробиотици, Омега-3 и аминокиселините;
  • други причини да запознаем отблизо със суплементите са желанието ни да отслабнем, нуждата от укрепване на ставите, енергийните дефицити и липсата на сън, честото боледуване и стресът. 


Всички тези обстоятелства са напълно основателни да добавим към домашната аптечка хранителни добавки и да започнем да ги пием според указанията на производителя или водейки се по инструкциите на лекаря.

Кои са най-често използваните видове?

Спокойно може да се каже, че пиенето на суплементи е моден тренд, който скоро няма да загуби популярността си. Те могат да се разделят на няколко основни групи, което може да послужи за улеснение на потребителя спортни, имуностимуланти, детски, за женското и мъжкото здраве, за храносмилането и за кожа, коса и нокти. Продуктите за отслабване също често фигурират в “wish листата” на съвременния купувач, както и антиоксидантите.

Колко дълго можем да ги пием?

Натрупване на мускулна маса, пречистване на организма, подобряване на паметта или засилване на имунния отговор хранителните добавки помагат във всеки един от тези случаи, споделят от сайта на Health Store. Повечето от тях могат да се пият в течение на месеци, като е добре да се прави кратка пауза от една-две седмици по време на курса. Описанието на всеки един продукт включва и подробни инструкции за това как трябва да се пие (след храна, преди храна, сутрин или вечер), за какъв период от време и на какъв интервал да се правят почивки.

На какво да обърнем внимание при избор?

При избора на хранителни добавки трябва да подхождаме много внимателно. Тяхната покупка не бива да почива на свободния принцип, тъй като се касае за нашето здраве, а от него по-ценно няма. Важните отправни точки са производителят на продукта, съставът на суплементите, както и тяхното предназначение. Цената също може да послужи за ориентир ако тя е твърде ниска, вероятно се касае за лошо качество, което е причина да преразгледаме избора си.

Здравословното ни състояние трябва да бъде наш водещ ориентир при избора на хранителни добавки за общо подпомагане или за конкретни здравословни цели. Това включва и начина ни на живот, който при някои хора е динамичен и стресов, докато при други – спокоен и далеч от градската суета. Подобни предпоставки са сред основните доводи да заложим на един или друг вид суплементи.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени