Кичка се отказа от почетното гражданство, след като я отрязаха на „Бургас и морето“

1315
19 Юни 2018, 17:16


Естрадната легенда Кичка Бодурова се отказва от званието си „Почетен гражданин на Бургас“, научи HotArena. Това обяви самата тя в официалния си профил във фейсбук, след като за пореден път бе отрязана от участие във фестивала „Бургас и морето“.

„Омръзна ми журналистите да ме питат защо толкова години не съм поканена да журирам на фестивала в Бургас и морето. И тази година песента, която исках да представя на фестивала, не бе одобрена, както и по-предишната. Ще има там и рецитал с песни на Тончо Русев. Той, Великия, ме покани да участвам в неговия юбилеен концерт и присъстваше на всички мои концерти в НДК. Но сега не съм поканена. Приемам всичко това като лично отношение към мен, което се допуска от организаторите на фестивала. И реших, че не заслужавам титлата “почетен гражданин на Бургас”, пък и не ми е нужна след като съм игнорирана години от този единствен форум на песента. За мен, за разлика от други, които са в журита този фестивал Не Е най-върховната точка в кариерата ми. Затова официално се отказвам от званието “почетен гражданин на град Бургас”, което най-високо съм ценяла, над всичко“, пише певицата. „На мен ми стига любовта на хората за 40 г. и това, че съм донесла на България награди от 5 международни фестивала. Тези, които не ме приемат и уважават никога няма да наранят любовта ми към моя роден град и България! И все пак ме боли, много ме боли... защото става дума за Бургас!“, добавя тя.

Общинският съветник Веселин Пренгеров, който е част от подборната комисия, контрира звездата, като заяви, че няма никакво субективно отношение към нея. „Просто конкуренцията беше жестока. В добрия смисъл на думата сме се карали коя песен да влезе. По регламент оценяваме песента без да знаем името на изпълнителя. Нейният глас ще го познаем, но по тази логика трябваше да влязат и Маргарита Хранова, Коцето Калки и други известни изпълнители, които също отпаднаха от конкурса. А за рецитала в памет на Точно Русев са поканени само изпълнители, за които е писал песни", обясни Пренеров. „Нищо лично към Кичка. Има си жури, така е преценило. Не може от 50 песни да има 50 финалисти", бе лаконичният коментар и на композитора Стефан Диомов, който също влиза в комисията, избрала песните за „Бургас и морето 2018“, пише "Телеграф".


Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени