Кой прати в гроба отец Иван?

07 Юни 2023, 07:04


„Неочаквано тръгна слух, че съм починал. В рамките на няколко дни започнаха да ми звънят хора, за да проверя дали съм жив. Всички бяха притеснени, аз обяснявам наред, че няма нищо такова и съм добре. Някой разказал и че след смъртта ми били затворени трите приюта.! Това категорично не е вярно! Местата в Нови хан, Якимово и Коняво са пълни и се грижим за хора в тежко положение.“

 

 Това разказа пред „България Дне“с отец Иван.

 

"Вярно е, че съм на 78 години и не съм в отлично здраве, но се чувствам добре. От известно време живея в едно село в Стара планина, където чистият въздух ми помага да се възстановявам след двата инсулта. Най-много ме мъчат болките в краката и колената, дори има нощи, в които не мога да спя. Но няма да се оплаквам и затова ще кажа, че като цяло съм добре. Говорят, че приютите са закрити, а в същото време там има 360 души, за които полагаме всекидневна грижа. Преди дни ми звъня една майка с деца, имаше нужда от покрив. Но няма къде да я настаня, всичко е пълно“, споделя още дядо Иван.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Ани
преди 3 месеца
0
Дръж се отец Иван! Ти си светец! Жалко, че БПЦ е забравила какво е милосърдие и грижа за хората в беда, висшето духовенство така и не се засрами от примера, който им даваш.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени