Край на цакането: Сашо Кадиев напуснал Би Ти Ви заради хонорари

02 Август 2023, 16:00


Актьорът бил готов да остане щатен водещ на „Преди обед“, но ръководството на медията отказало да промени договора му


Сашо Кадиев бе изпратен емоционално като водещ на Би Ти Ви в последното за сезона предаване на „Преди обед“, което бе изцяло посветено на него, пише Филтър. В края на миналата седмица пък актьорът даде интервю и за „120 минути“, където бе гост във финалната рубрика „В главната роля“. Кадиев обясни своето напускане на медията след 12 години вярна служба с желанието си да има повече време за театъра и киното.

Но това ли е цялата истина?

Нека припомним, че и докато беше водещ на „Преди обед“, Сашо не спираше да обикаля страната. Той бе централно действащо лице в постановките „Горката франция“ и „Игра за двама“. Снима се и във всички филми на режисьора Ники Илиев. Да не говорим за инфлуенсърските реклами, които прави както сам, така и с майка си за Инстаграм. Очевидно е, че допълнителни ангажименти никога не са му липсвали. Но... има нещо, което се премълчава. Тук в пълна степен важи мисълта: „Каквото и да ти говорят, знай, че става въпрос за пари!“. Да, напускането на щатното място на Сашо Кадиев е свързано именно с финанси. И това е признал самият актьор пред свои близки приятели.


Какво всъщност е наклонило везните водещият да се раздели с Би Ти Ви?

Оказва се, че това са едни 30 процента, които медията е взимала от всеки хонорар на Кадиев, получен от участие в постановки, филми и реклами. Тъй като е бил щатен служител, телевизията работодател му се води и продуцент. Системата е същата, както и в музикалните компании. Всеки изпълнител плаща процент за участията си на фирмата.

Ако приемем, че Сашо получава 500 лева 
хонорар от постановка, то той е давал по 150 лева на Би Ти Ви и за него са оставали едва 350 лева. Актьорът не е бил съгласен с това положение и няколко пъти е поставял този въпрос пред шефовете на Би Ти Ви. Той дори е имал желание да остане водещ на „Преди обед“, ако му бъде променен договорът. Ръководството на медията обаче отказало. Така се стигнало и до раздялата. Истината е, че Кадиев не си е затворил окончателно вратата в Би Ти Ви.

Той най-вероятно от септември ще продължи да се изявява в ефира, но не като щатен служител, а на хонорар. Има идея Сашо да прави своя рубрика в „Преди обед“ и да продължи да води „България търси талант“. Това е напълно реалистично, а и Би Ти Ви вече няма да му взима 30 процента от хонорарите.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Люси
преди 2 месеца
-9
И той и майка му не стават много са алчни и мазни.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Анонимен
преди 2 месеца
-5
И основната заплата на този Палячо му е Много
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Fen
преди 2 месеца
-1
Мама вече АУТ.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени