„Лебедово езеро“ на Сергей Бобров с премиера на ММФ „Варненско лято“ 2018

381
09 Август 2018, 18:02


На 9 август, от 21 часа в рамките на ММФ „Варненско лято“ и Опера в Летния театър 2018 ще бъде представена премиерата на балета „Лебедово езеро“ от П. И. Чайковски в хореографската редакция на Сергей Бобров, з.а. на Русия.

Диригент Мартин Илиев, хореография Мариус Петипа, Лев Иванов, костюми и сценография Ася Стоименова. В главните роли публиката ще аплодира Веса Тонова, Максим Иконостасов, Павел Кирчев, Франческо Бруни и др.  С участието на оркестър и балет на Държавна опера Варна, солисти от Държавния театър за опера и балет в Красноярск и Държавна опера Варна.

Бляскавата история на най-обичания балетен спектакъл в света започва през 1895 на сцената на Мариински театър, Санкт Петербург. Новаторската хореографска редакция на Лев Иванов пресъздава не само движенията на истинските птици, но изразява и силни чувства като любов, страх, болка и тревожност, спектакълът достига нова психологическа дълбочина. На свой ред Мариус Петипа поставя валса, мазурката и останалите танци за сцената в двореца. Сергей Бобров е главен художествен ръководител на Държавния театър за опера и балет в Красноярск и на варненската балетна трупа. В своята редакция той внася нови елементи, които се базират върху хореографската редакция на Юрий Григорович и кореспондират със съвременните тенденции в класическия танц.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
!!!!!!!!
преди 10 месеца
-1
Браво невероятни са!!!!! ОБОЖАВАМ БАЛЕТ!!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени