Легендарната говорителка Мария Янакиева: Така и не се разбра от какво е починала Анахид Тачева

18 Юли 2023, 10:00


Не можа да се разбере от какво си отиде Ани. Там стана нещо, което не е ясно. Деси Цонева, която е много открит човек, разказа едно, други друго.“ Това каза пред „България Днес“ легендарната говорителка от БНТ Мария Янакиева. Бившата телевизионна говорителка още тъгува за своята дългогодишна близка приятелка и колежка Анахид, която почина тази пролет.

Янакиева разказва още, че внучката на Анахид се е учила на поведение пред камерите от именитата си баба. „Веднъж се срещнахме с Ани и тя ме покани да седнем в кафене до телевизията, защото трябвало да се види с Деси. Щяла да дава интервю и тя искаше да я посъветва как да се държи в студиото. Това беше преди доста години. Но жалко за Ани! Много ми липсва“, скърби Янакиева. Говорителката се кани да ходи на море, но много внимава къде ще отседне, защото миналата година е имала проблем. „С моята приятелка, режисьорката от телевизията Маргарита Попова, миналото лято ни изгониха от станцията на БНТ и БНР в Китен“, казва Янакиева. Тя се оплака от „грубото отношение“ на тогавашния управител на почивната база на националните медии. Янакиева още не може да забрави злополучната си почивка на морския бряг в самия край на август 2022 г. Едно от най-популярните лица на малкия екран през 80-те години описва „морето там като прекрасно“, но това не можело да компенсира, че „шефовете на станцията бяха едни...“.

„Храната беше отвратителна! Отвратителна! Нали си казваш, като се върна от плажа, ще изям един таратор. Какъв таратор - една бяла вода и тук-там парченце краставичка плува“, описва злополучната си китенска ваканция Мария Янакиева уточнява, че през 70-те и 80-те не беше така“. „България днес успя да се свърже с настоящите управители на почивната база на БНТ в Китен.

По думите на Сашка Орджанова майка на новия управител на станция Димитър Орджанов те са я поели тази година. Не познават предишния управител и нямат контакти с него. Ордджанова сподели, че не е чувала за нередности в почивната база.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени