Легендата Сашка Васева: Попаднах в клопката на чалгата

29 Август 2023, 11:00


„Сама не мога да повярвам, че 30 години съм публична личност и мога да кажа емблема и символ на фестивала „Пирин фолк“. Това е моята музика, но си признавам, имах забежки и попаднах в клопката на чалгата с „Левовете в марки“ и други емблематични песни.“

Това заяви в емоционална изповед легендарната изпълнителка Сашка Васева. Въпреки битката с тумор в мозъка и опитите да си върне зрението певицата се качи отново на сцената в гр. Сандански. Завръщането й е точно три десетилетия след първата й поява в Летния театър в южното градче, пише България Днес.


Сашка изпълни песен в благодарност на Господ - „Боже мили“, и вярва, че със светлината на тази авторска македонска песен ще се пречисти от чалгата, която е изпълнявала през годините. Представянето беше в дует с младия певец Юлиян Асенов.


Участието на Васева в последното издание на „Пирин фолк“ беше изключително успешно. Сашка спечели общо три награди - отличие на журналистическото жури, второ място на фестивалното жури и приза „Свети Врач“, който се присъжда от общината в Сандански.

Финала на „Пирин фолк 2023“ постави ангелският глас на Емилия, която се завърна на сцената на фестивала след цели 20 години. Изпълнителката представи рецитал с любими македонски песни, както и композиции, които са били отличавани с призове на престижния форум в годините. Особено емоционално бе посланието на Емилия, която сподели огромното си вълнение да стъпи отново на тази сцена, на която е направила първите си стъпки.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени