Люси Дяковска: Никога не съм била емигрант

04 Октомври 2022, 10:33


Люси Дяковска е един от лекторите на „Живот и кариера – защо в България?“.

Това е най- големият форум за българи в чужбина от години насам. Събитието е организирано от Bulgaria wants you и ще се състои на 9 октомври в Мюнхен, Германия. То е напълно безплатно след регистрация в сайта на платформата. Освен нея, в лекторския панел участие ще вземат и президентът Росен Плевнелиев, журналистът Георги Тошев и продуцентът Магърдич Халваджиян. Певицата не крие, че няма търпение да се срещне с българската общност в Мюнхен, защото иска да ги мотивира, че могат да имат по-хубав живот в България отколкото в чужбина:

„На 18 години си дадох сметка, че в Плевен трудно ще се науча да бъда този музикант, който аз си представях, че искам да бъда. Заминах за Германия като много щастливо българче и по тази причина може би не се сблъсках с критиката „Ах, вие българите за нищо не ставате“. Много пъти обаче съм чувала от сънародници в чужбина, че ги считат за по-нисша класа или идващи от такава държава. Чудих се защо тогава стоят там? И си отговорих сама – Те не искаха да излязат от зоната си на комфорт и предпочитаха да съществуват вместо да живеят. Върнах се за по-дълго време в България за първи път през 2008г. Тогава изобщо не мислих, че мога да остана да живея в тук за постоянно. Днес през 2022г. аз съм щастлива в родината си и съм на мнение, че искам да живея тук и само да пътувам навън па работа.“ – споделя Люси Дяковска.

Освен лекторски панел, на който гостите ще разказват своите трудности по пътя към успеха, ще има и много работодателски щандове на български компании, които ще предлагат конкретни позиции за кариерно развитие в България.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Кайлъка
преди месец
0
люси дяковска е СПИНОЗЕН ТРАВЕСТИТ. брат и е пробит манаф, а баща и дърт педерунгел. Плевен скоро ще изхвърли един път за винаги сем. АДАМС (дяковски) , защото отвращават целия град!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Кайлъка
преди месец
0
Никога не си била емигрант, но си ЕДИН ОБИКНОВЕН МРЪСЕН ТРАВЕСТИТ! ГАДЕН КРАДЛИВ БОКЛУК на хората им писна от твоята жалка особа, време е да се разкараш един път завинаги!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени