Лорд Евгени Минчев: Джина и Ергенът - дизайнерско ехо от миналия век! И още + СНИМКИ

14 Януари 2023, 16:08


Предлагаме ви новите коментари на лорд Евгени Минчев за в. „Телеграф“ в седмичната му рубрика „ТелеГАФ“


Лепа, почисти си черната дреха от златното!

Сякаш яйца на очи са хвръкнали от близката кухня и са полепнали по роклята на Лепа Брена. Или пък някой бояджия, боядисвал в златисто дувара, е обърсал ръцете си на това деликатно място. Певицата напоследък изглежда търси провокативност, но тя, мисля, не е съобразена с тенденциите и репутацията и. Черно и златно е добра комбинация за буржоазна кухня, но когато е за дреха, нещата стоят по- различно. Този Пикасо подход в дизайна е толкова ретро, че дори минава за предница на някой Ролс Ройс на ексцентричен милионер. Но за дреха... Златната нишка или цип, които минават през ръкавите, правят Лепа да прилича на робот. Прическата я превръща в обикновена домакиня, очакваща съпруга си с черпак в ръка. Всъщност, юго звездата повече ми мяза на някой, паднал по невнимание в тиган с гигантски омлет.

Раева и Сираков остават в първи моден клас!

Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже... Това ми хрумна, когато видях снимката на г-н Сираков и г-жа Раева. Хора с професионално достойнство, младолики и успешни нямаше нужда да се напъхват в подобни дрехи. Мисля си, че това е от престараване. Представям си г-жа Раева пред гардероба- „Това съм го носила, това съм го снимала, Наско, какво ще кажеш за тази рокля...“ Пак си представям как Наско си гледа телефона и казва- Да, Илияна, да, Раева. Всъщност, роклята си е много на място, ако спортната ни легенда я беше носила в началото на 90-те. Господин Сираков е в сако, по което има нерегламентирани текстилни ленти. Човек ще си помисли, че е току що отвързан или предстои да е завързан. Какво е имал предвид дизайнера на това сако, аз съм виждал подобни в бяло и с много удължени ръкави. Ако двамата ме помолят да им поставя оценка, не мога да дам такава, остават в същия клас.

Джина и Ергенът - дизайнерско ехо от миналия век

На няколко джина мога де преглътна този ерген, комуто все повече имам поводи да съчувствам. Модата е един от тези поводи, защото тя го е хванала за повода и го мъкне през тресавищата си. Господинът запомнен от мен като Ерген, е застанал в поза, „проектирана“ във фитнесите и станала запазена марка на хората, които пребивават там. Има нещо балканско и неестествено в тази „елегантност“. Тя седи като скалъпена, виждам че на субекта може би му се носи спортен екип. Острите обувки са тежък ритник по онова, което се носи днес. Кожено яке с вратовръзка принадлежеше на съвсем друг моден етап, толкова абсурден, че дори покойният Денди не го опита в превъплащенията си. А, ето и Джина Стоева- мисля, че ако двамата си разменят дрехите, ще постигнат онова, което не са успяли пред огледалото.

Филева да остави на Флорин „цвят лилав“

Госпожице Филева, не мислите ли, че цвят лилав принадлежи на друга певица преди Вас? Разбира се, че принадлежи на всички този цвят, но важното е дали Ви отива. Според мен- не! Не Ви подхожда и този дизайн в стил „перденцата на баба“, сложени като олтар на естетическо безсилие. Разголената част от пейзажа можеше да бъде покрита не заради приличието а по съвсем странични причини. Които кавалер на място никога не би посочил публично. Лилавите обеци са така наивни, така по детски съвпадащи с цвета на роклята... На Ваше място бих поставил оранжеви, още по-дръзки или... никакви. Може да се поработи по прическата, която тук отсъства или е заместена с такава „на четири часа“.

Мермерски- професор по мода и стил!

Бизнесдамата Екатерина Мермерски е истинска модна находка. Не само защото интелектуалните натрупвания доукрасяват дрехите, но и заради умението да ги представя. В днешната младежка визия, Мермерски дава широта на употребата на три артикула. Почти момчешкото сако, клин, красиво боди, разкриващо внимателно сексапила на госпожата. Небрежната прическа е пропорционална на модния замисъл и се нуждае от малко вятър в косите, за да засияе още повече. Харесвам този клин, в който е съсредоточена една непозната елегантност. Заради шарките и материята, клинът може да бъде поставен високо в гардеробната йерархия а това, че е носен от госпожата, му придава още повече стойност. Ако приемем, че г-жа Мермерски се е явила на изпит по естетика при мен, да моля, нека приеме, че вече има титлата професор по вкус и стил.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ЕВАЛА
преди 2 седмици
0
Всички са истъркани сноби стараещи се да прикрият недостатъците си със вехти и евтини парцалки !
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени