Лорд Евгени Минчев: Не слагайте силиконови джуки на „Моя страна, моя България“!

18 Август 2023, 12:19


Предлагаме ви злободневен коментар на лорд Евгени Минчев от неговата онлайн рубрика във фейсбук  „Мъжка дума“.


Моя страна, моя България... не е за всяка уста! Не слагайте силиконови джуки на този вечен български химн!

Вземам отношение спрямо казуса с чалгализираната наскоро песен на Емил Димитров – Моя страна. Познавам автора, написал съм книга и десетки статии за него. Зная какво е песента за всички нас и не се чувствам спокоен, когато някой бърка в музикалното наследство на Емил, за да го „доизвая“ по своему. Макар и близък със сина на певеца, аз винаги се обаждам за да поискам позволение, когато съм поканен да изпълня тази песен публично. Затова, нека поставим правилата преди емоциите, уважението преди егото... Емил Димитров- син е напълно в правото си да поиска сметка за подобно своеволие, прави го достатъчно търпеливо и тактично.

Да сте забелязали, че всеки, опитал се да изпълни песен на Емил, не е сред успелите. Има половин изключение или поне едно на милион. Да се преяжда с репертоара на Емил Димитров не е залък за всяка уста. Защото той беше изключителен и в тази изключителност се съдържат всички подправки за неговия успех. Емил беше специален, както бе специално и времето в което твореше. Тогава имаше повече патриотизъм, повече всеотдайност, повече музикална култура. Слушайте си Шошана, хубава песен, международен шлагер. Пейте си гръцко, сръбско, каквото ви приляга, начинаещи другари и другарки. Оставете Моя страна, защото ще се върна... Простете, ще повърна /от изпълнението/. Защото трябва да внимаваме с шедьоврите, да ги отглеждаме и помним, а не да им слагаме силиконови джуки или татуировки по тях. Прощавай, Емиле, те не знаят какво правят.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
джейк
преди месец
0
Какъв лорд е тоя зарзават?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
е
преди месец
0
Ми, сложени са вече. Закъснял си с апела. Всичко е изпуснато и безконтролно в БГ. Хората нямат страх или уважение нито към закони нито към миналото. Всеки си знае балканския (и арабско-мюсюлмански) манталитет, че ако стане някакъв проблем все пак, то имаме познати, баджанаци и подкупни хора.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Top
преди месец
-1
Скапан ферментирал педерас....Лорд Гомньо
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Фен
преди месец
0
Да се чудиш кво да коментираш.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени