Лорд Евгени Минчев: Тралалаленд за Близнакова. Кали, не бъди Кати! И още + СНИМКИ

02 Септември 2023, 14:07


Предлагаме ви новите коментари на лорд Евгени Минчев за в. „Телеграф“ в седмичната му рубрика „ТелеГАФ“Тралалаленд за Близнакова!

Катя Близнакова ме връща във времената на универсалните магазини, на Нармаг и всичко, което се сетите на площта от 111 хиляди квадратни метра по социализма. Ако започна от прическата, то длъжен съм да кажа, че съм виждал лично Алис Крайчева /мир  на праха и/ да носи такава. Добрата ми приятелка мяза на завършила отдавна девическо училище, но и е приятно да си го спомни с роклята. Тук имаме бабини дантели, които правят облеченото да изглежда на спално бельо извадено от някогашни ракли. Деколтето въздейства така, като че някой е замерял певицата със сметанов сладолед. Възможно ли е, чудя се, Катето да се е снимала в някой черноморски фургон, където предлагат визии от Възраждането... Или е кадър от нов български филм, нещо като продължението на Мера според мера. Ако бъда помолен с три букви да изразя мнението си за дрехата, то ще е – тралала.

Препоръчвам шалове на Куркински

Бяла роза за Куркински, бял картон за ризката му. Тук са се стълпотворили шарки и безцветие, каквито не бях виждал, докато гаджето не ми показа шведски кухненски завеси. Трябва да си голям талант за да съчетаеш сиво със сиво и със сиво. Имам предвид тениската, ризата и донякъде- косата. Мариус не трябва да носи тишърти с толкова високо бие, защото скъсяват врата а това бие на очи. Нежните фигурки по ризата бих скрил с богат шал, на актьорът би му отивало нещо мащабно, което хем да го пази от естетически прегрешения, хем да си създаде стил, така както Демис Русос носеше арабски ризи, наречени гелабии. Момент само да видя, че почти ми изтече консултантския час, а не знам добрият ми приятел дали ще може да си го позволи...

Нери – облечена в Август е Септември...

Б
изнесдамата Нери Русева опитва да задържи лятото чрез вдъхновяваща рокля в синьо. Тя олицетворява богатството на морето, небесния ефир, песнопенията на вятъра. Обожавам ресните- еполети и ги препоръчвам горещо за светските салони през септември. До нея- топ нотариус Милена Георгиева цъфти в червено, което ще обявя за актуално и с предимство пред останалите цветове за идващия сезон. Милена предоставя тази гледка, в която учтиво е съчетала прекрасна прическа и бижута. Нежна малка пеперуда е кацнала на едното рамо и така прави равновесие с всичко, което красивата дама е добавила или отнела при приготовлението си. Кратка равносметка на облеченото- август е септември...

Кали, не бъди Кати!

КАЛИмера скъпа Кали, била ли си на Бали... Такива мисли ми идват, като гледам обсипаната си с волни пеперуди приятелка. Това се случва, като не сме се виждали три месеца, точно това. Вижте прическата, мината на ситни ролки и бляскава като облята с шарлан. Кали не беше такова момиче. Изведнъж ни се явява като абитуриентка от село Пищигово, нагласена ондулирана и с всички атрибути на току що завършила. Синьото тук е нанасяно направо с баданарката а около очите това се надявам да е само грим. Високата дантелена яка би била яка ако госпожата е поканена  на прием, но през... 1756 година. Герданчето е напълно излишно тук, макар че отмества погледа от колана, който е наистина ужасен. Очаквам нова модна КАЛИграфия съвсем скоро.

Отиват ли Иваниандрей на бригада?

Истински съм объркан, мили хора. Тук лявото е синьо а дясното- червено. Не трябва ли да е обратното или обратното не е каквото беше? Нищо. Вляво- Андрей, като млад комсомолец „крещи“ в синьо, с якичка на ризата, която плаче за прекрояване, тъй като годината ако младежът не знае е 2023. Ръкавите са навити за бригадирския труд през есента, прическата е също памет от бригадирското движение на моята младост. Панталонките андрееви плачат за коланче, но такива времена настанаха, че по-добре човек да си мълчи. Какво ли прави ако в самолета кажат- затегнете коланите... Другачето му- Иван, грее в червено. Този цвят защитава мнението ми за него а какво е то, ще запазя в тайна. Гаджето ми, понаучил вече български ми обръща внимание, че видите ли, ризата май била розова. Казах му, че Иванчо не е такова момче и той си дояде банана. Синият панталон е истинска находка. Как го е опазил от бригадирските времена, а, кажете ми... Предлагам от днес за улеснение да ги наричаме Иваниандрей. Пести място а и е гот.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени