Луиза и Теодора Духовникова: Затворете театрите, защо тази мъка трябва да продължава?

2334
20 Февруари 2021, 13:08


Луиза Григорова и Теодора Духовникова са поредните две звезди, които се присъединяват към апела на Владо Пенев а именно: „ Да спрем театъра в пандемията. Да направим пауза и после да го възстановим“.

Въпреки че в момента се радва на майчинството  Луиза Григорова следи отблизо ситуацията и изцяло подкрепя колегите си в решението театрите да се затворят.

"Това е един излишен напън да имитираме дейност, която е нито здраво защитена, нито икономически обоснована, нито е нормалния процес на случване на нещата в един театър. Всички хора, които ще пострадат от това, особено артистите на свободна практика трябва да бъдат компенсирани, защото нищо от това не се случва по наша вина“, казва Теодора Духовникова.

Луиза Григорова е на мнение, че онлайн излъчванията на театър всъщност не са подходящо решение нито в пандемията, нито по принцип. „Театърът може да бъде усетен само когато отидеш да гледаш на живо . Никой който досега не е бил на театър и гледа нещо онлайн, едва ли ще започна да ходя на театър. След това ако му хареса просто ще продължи да гледа онлайн. За да влезеш в залата трябва възпитание, което идва от родителите. Ужасно  тъжно е да играем на 30% капацитет от залата. Не знам защо тази мъка трябва да продължава“, казва Луиза цитирана от „България Днес“.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Хм...
преди месец
-1
Не само заглавието, а цялата статия е писана на коляно. С тези правописни грешки показвате колко много "уважавате" аудиторията си.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
моля
преди месец
0
ОПРАВЕТЕ СИ ПРАВОПИСА В ЗАГЛАВИЕТО
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени