Луна бясна: Избиваме се по пътищата заради политиците (Какво мислят други популярни личности)

10 Май 2023, 09:07


Мощният автомобил не е подарък, а смъртна присъда, категорична е миската Цвети Разложка 

"За всичко в държавата са виновни политиците! Включително и за войната по пътищата. Цялата ситуация в България е безобразна. Изгубено е всичко човешко, а животът няма никаква стойност и в основата на всичко това са управляващите. Те са отговорни за тази безнаказаност. Проблемът е в тях, защото стоят в кабинетите си и харчат нашите пари, но не за да ни осигурят по-добър живот, а за своите собствени облаги."
Това емоционално заяви пред "България Днес" фолкпевицата и бивш кандидат за президент и депутат Луна.

Луна обвинява политиците за катастрофите
Луна обвинява политиците за катастрофите

Коментарът й е по повод поредната катастрофа, отнела живота на двама младежи. Инцидентът се разиграва около 15 минути след полунощ в понеделник. Лека кола, управлявана от 18-годишен, ударя млади мъж и жена, които загиват на място. Мъжът е Явор на 22 години, а втората жертва е 24-годишната Ани. И двамата пресичат по пешеходна пътека, когато са пометени от колата. Тялото на една от жертвите е било влачено около 300 метра. След това колата се удря в стълб и се подпира в таксиметров автомобил. 
"В държавата много неща трябва да се променят, но основното е всички хора да спазват правилата и да имаме гражданско самосъзнание. Малцина спазват законите и настава пълен хаос във всичко. В резултат все повече се увеличават убитите на пътя и опечалените семейства. Родителите, които подаряват на 18-годишните си деца скъпи и мощни автомобили, ги обричат на смърт! Като майка разбирам, че всеки иска да зарадва детето си, но не е това начинът. Трябва да сме съвестни и да възпитаваме децата си да бъдат отговорни граждани, защото, качвайки се зад волана, носим отговорност освен за себе си и за живота на другите", каза Мис България Галакси Цвети Разложка.

Разложка съветва родителите да възпитат отговорни деца
Разложка съветва родителите да възпитат отговорни деца

 

Свидетел на катастрофа с две жертви: Шофьорът беше неадекватен!

Вижте колата, с която 18-годишен уби двама пешеходци в София

Позицията на Разложка бе подкрепена и от рапъра Иван Динев-Устата. Според него родителите трябва да помислят за сигурността и живота на детето им, връчвайки му ключове от скъп и мощен автомобил като подарък за абитуриентския бал.

Устата е против да се подаряват мощни коли на 18-годишни
Устата е против да се подаряват мощни коли на 18-годишни

"Аз съм шофьор с огромен опит и никога не съм си купувал мощна кола, защото тя бързо набира, но трябва и да може бързо да спира, а това става, като караш бавно. Моята първа кола беше "Опел" и си я купих 6 години след като изкарах книжка. Един месец стоя при мой приятел, за да мога да си изкарам опреснителен шофьорски курс и да съм отговорен на пътя", заяви рапърът.

Според Камен Воденичаров всички сме част от тази ужасна трагедия, която се повтаря години наред. По негово мнение обществото ни не е в състояние да се справи с войната на пътищата, защото липсват контрол, самосъзнание и правосъдие.

Воденичаров казва, че хората сме си виновни за войната по пътищата
Воденичаров казва, че хората сме си виновни за войната по пътищата

"Подобни трагедии са нашето наказание за простотията ни! Липсват превенция, справедливост, дисциплина, контрол на пътя и грижа за младите шофьори. Това е цена, която плащаме и за зверските далавери, които се случват в държавата ни. Години наред говорим за войната на пътя и вместо нещата да се променят, погребваме все повече жертви", каза Воденичаров.

Според Разложка държавата трябва да предприеме спешни мерки срещу корупцията.
"Много младежи намират начин да си купят шофьорските книжки, без да са си направили труда да прочетат правилника за движение и да научат знаците. Имаме хиляди поредни случаи и всеки ден се отнема животът на невинни хора", сподели за финал Цвети.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени