Маги Халваджиян се сдуши с Иван и Андрей

06 Октомври 2022, 12:01


Маги Халваджиян заминава за Мюнхен, където тази неделя ще се състои най-големият форум за българи в чужбина. Той е организиран от кариерната платформа на конкурентите му Иван и Андрей и вече предизвика лавина от коментари в социалните мрежи. Маги обаче често се изявява като лектор и ментор и в партньорството му с Bulgaria wants you няма нищо сензационно. Тв продуцентът не крие вълнението си от предстоящата среща с българските емигранти, защото той самият е имал много възможности да живее навън.

 „Аз съм от хората, които имаха много възможности да напуснат България и да работя и живея навън, но избрах да развивам своя бизнес тук. Винаги съм бил на мнение, че най-важното е когато тръгнеш да правиш нещо – колко силно вярваш в него. Да успееш в дадена сфера не става само с желание, а с пълно отдаденост, постоянство и влюбване.“

Маги често размишлява по темата с търсенето и предлагането на работа в България, защото той самият е един от големите в телевизионния бизнес.

„Постоянно ми звънят хора, за да се оплачат, че не могат да си намерят свястна работа. Звънят ми обаче и работодатели да търсят служители. Тогава си зададох въпроса откъде идва това разминаване? И се сетих как само преди дни в Неапол, сервитьорите пееха и танцуваха, докато ми сервираха кафе. Те взимат 1000 евро заплата, не печелят по 6000 евро, но работеха така, че изглеждаха щастливо. Сервитьорите в България взимат също 1000 лева, но как ви сервират кафето? Изводът е: Ние, тук сме постоянно намръщени и мрънкащи! Ние, търсим вината в държавата във всеки друг, но не и в нас. Аз през живота си не съм търсил вината в някой друг освен във самия себе си. Аз сам съм си виновен. Когато сбъркаш трябва да си честен със себе си. „ – споделя в своите мотиваторски лекции Халваджиян.

Според продуцента в България има много неразработени сфери и ниши, в които човек може да успее. За Маги ако имаш предприемачески дух и упорство, може много по-добре да се реализираш у нас, отколкото в чужбина, защото там вече всичко е открито. Той не отрича, че бизнес климатът в България се нуждае от много промени, но и вижда, че по него се работи. Притеснява го разминаването между теорията и практиката при младите хора и най-вече синдромът – „Гледам си часовника“.

Сред останалите лектори на форума „Живот и кариера – защо в България?“ са президентът Росен Плевнелиев, певицата Люси Дяковска, журналистът Жоро Тошев и самите Иван и Андрей. Събитието на 9 октомври в Мюнхен е напълно безплатно и на него се очаква да присъстват близо 1000 българи. 

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени