Майката на Поли Генова празнува 60-ти юбилей и 19 години победа над рака

04 Юни 2023, 14:00


Майката на Поли Генова празнува 60-тия си юбилей преди дни, а 19 години от него са удържана победа над рака на гърдата. Арх. Даниела Генова посрещна рождения си ден, свободна от физическата и емоционална травма, която неизменно остава от тази страшна битка. Когато се погледне в огледалото, вече нищо не й напомня за борбата с диагнозата, защото през зимата майката на певицата се подложи на реконструкция на лявата гърда.

 

„Мама на 60. Честит рожден ден на най-добрата майка, баба и истинска дама – арх. Даниела Генова”, написа Поли от Тунис и сподели в инстаграм кадър на майка си и дъщеря си, която в края на миналата година навърши годинка. Певицата съчета семейната ваканция със снимките на клип към нова песен. Така че изкара няколко дни в екзотичната страна с мъжа си, малката Леа и братчето й Даниел, който е вече на 4 годинки.

„Майка ми е много важен човек за мен. Тя е моят пример в живота. С това как жената може да бъде много силна фигура. Как тя, макар, че има семейство, може да бъде независима, да има независим дух, да има професия, която да продължава да развива във времето. Да не се отказва – това може би е най-силният урок, който съм получила от нея”, сподели Поли в предаването „Животът по действителен случай” през декември. Тогава арх. Даниела Генова разказа за борбата си със страшната диагноза и за това как я е променила. Зрителите на Би Ти Ви бяха съпричастни и с промяната, която майката на лъчезарната певица претърпя пред камерите, след като се подложи на реконструкция на лявата гърда и фейслифтинг, с който възвърна младежката си визия.

Поли, която публиката свързва с успешните й представяния в музикалния конкурс „Евровизия”, била на тийнейджър, когато диагнозата рак връхлетяла семейството й. Певицата научила за задаващата се битка в еуфоричен момент – първото си море с приятели. Майка й се обадила, след лекарския преглед, и Поли веднага се качила на автобус за София. Това е най-дългото пътуване в живота й. Такова й се сторило, защото по пътя Поли постоянно премисляла думите на майка си. Тогава нямало кой знае колко сериозен достъп до интернет, за да получи достоверна и изчерпателна информация. Така че певицата разполагала само с тази, която майка й споделяла по телефона, и през съзнанието й преминавали какви ли не мисли. Тревогата й била голяма. Още повече, че Даниела се стараела да се държи, но по гласа й дъщерята усещала колко е разстроена.

„В началото страхът е голям – от неизвестното... Всеки ден виждаш как близките ти го приемат и за семейството е страхотен стрес”, разказва Даниела. Дъщеря й пък е казвала, че се опитвала да бъде силна, да не показва слабост, защото с това щяла да усложни още повече нещата. Така че с баща й тайно страдали и се молели всичко да е наред.

„Все едно попадаш в някаква центрофуга”, образно се изразява арх. Генова. Изборът й бил или да послуша лекаря, като се изправи пред истината и се оперира веднага, или да се „скрие” и да се надява всичко да се оправи чудодейно от само себе си. Във втория случай би се подложила на очакване, което да я държи в напрежение. Избрала първия вариант. Още същата седмица, в която чула диагнозата, се подложила на мастектомия на лявата гърда.

Минали са 19 години от тогава. Случилото се променило арх. Даниела Генова. Тя сменила приоритетите си. Осъзнала, че има далеч по-важни неща от външния вид и суетата. Въпреки това, когато всеки ден се изправяла пред огледалото, физиката й напомняла за този период. Тъкмо затова през зимата на миналата година, тя се решила на пълна промяна в предаването „Животът по действителен случай”. След като й бе направена реконструкция на лявата гърда, арх. Даниела Генова вече има комфорта да избира по вкус облеклото си, а не да го съобразява с претърпяната преди години операция. Без притеснение и ходи на плаж. А когато се погледне в огледалото, вече се чувства цяла. В предаването арх. Даниела Генова се подложи и на допълнителна интервенция – фейслифтинг, чрез който лицето й бе подмладено и освежено. През април в семейство Генови имаха и друг празник. Бащата на Поли отбеляза своя 60-ти юбилей. Певицата го нарече „най-готиният баща”.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Топ сикрет
преди 3 месеца
0
А Политу освен, че майка и я издържа, плаща клипове, апартаменти, деца и воаяжи, кво друго?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени