Максим Генчев: Защо да сменя дъщерята на Радев, да не е прокажена?

18 Януари 2023, 13:34


Максим Генчев не се отказва от идеята президентската дъщеря Дарина Радева да играе ролята на царица Сара Теодора в новия му филм. Това призна самият режисьор пред "България Днес".

"Защо да я сменям, да не е прокажена? Дарина изглежда красиво, царица Сара е била такава. Момичето лишено ли е от правата на българските артисти само защото е в роднинска връзка с президента? На кастинга дойдоха десет момичета, които кандидатстваха за ролята. Избрах Дарина, без да знам коя е", казва Генчев, който в началото дори не обявява публично в каква роля ще влезе младата студентка от класа на доц. д-р Пенко Господинов. Чак по-късно смята, че Дарина може да получи главната роля на царица Сара Теодора.

"Откакто съм си направил режисьорски кастинг с актьорите, съм оповестил това. Преди два месеца се случи то", казва Генчев.

 

Максим Генчев

Максим Генчев

 

Лентата, която ще прави режисьорът, се казва "1349-то лето господне" и е за цар Иван Александър.

Драмата с участите на президетската щерка в новия филма на Максим Генчев се разигра в парламента, след излъчването на лентата "Ботев" по БНТ. Полемиката около качеството на филма стана повод за изслушване на генералния директор на медията Емил Кошлуков в парламентарната комисия по култура и медии. Корнелия Нинова, която е член на комисията, попита Кошлуков за дъщерята на президента - 22-годишната Дарина, новия филм на Генчев и участието на БНТ в него. И видя там конфликт на интереси.

 

Дъщерята на Радев - Дарина

Дъщерята на Радев - Дарина

 

"Сигнализираме и СЕМ. Искаме проверка за конфликт на интереси, участието на президентски дъщери, как се оценяват тези филми?", заяви Нинова.

Отговорът на Кошлуков беше, че това са клюки, а БНТ има думата за подбора на актьорите. От думите му се разбра, че тепърва предстои националната телевизия да реши дали Дарина да е в главната роля в новия филм на Маским Генчев.

От своя страна продуцентът на лентата Десислава Ковачева посочи, че предложенията им за главната роля са три. Освен Дарина са избрани още актрисите Сара Драгулева и Мина Каукова.

Самият Румен Радев също коментира ситуацията:

"По отношение на тази раздухвана истерия говорих с дъщеря си. От нейна страна няма поет ангажимент, няма договор за участие във филм. Но аз се радвам, че моите деца избраха да останат, да учат и да се реализират в България", каза Радев.

Въпреки цялата фихрушка от страсти, която се завъртя около участието на Дарина Радева във филма на Максим Генчев, той е категоричен, че няма да се поддаде на външно влияние и ще снима филма си така, както намери за добре и ще покани за участие тези актьори, които сметне подходящи за ролите.

"Режисьорът и екипът смятат, че Дарина Радева е най-подходяща както визуално, така и творчески за ролята на царица Сара Теодора. Като финалният избор е на БНТ. Не мога да отговоря защо името на Дарина се използва за политическа употреба, тя е едно прекрасно момиче, студентка в НАТФИЗ", поясни продуцентката на филма Десислава Ковачева. 400 лв. е максималното възнаграждение, което ще получава на ден избраната актриса, която ще изиграе главната роля във филма.

Дали в крайна сметка Дарина Радева ще участва в новия филм на Максим Генчев престои да видим. Това, че режисьорът не се отказва от позициите си и държи именно дъщерята на президента да изиграе главната роля, показва, че той държи на принципите си и ги защитава, дори когато това е против общественото мнение.


Скочи и на Овчаров


След драмите с филма "Ботев" Максим Генджев се сръфа и с историка Николай Овчаров.

 

проф. Николай Овчаров

проф. Николай Овчаров

 

"Какво предлага Максим Генчев в своя "Ботев". Ще си послужа с безпощадната оценка на Георги Лозанов, който е безспорен капацитет по филмовите въпроси. "Образът на Ботев е пресъздаден по пропагандната кройка от близкото минало, като е слепен от готови представи, познати още от началното образование. Превърнат е в екранен манекен на визуалните и риторическите схеми за героя, наложени през соца, по които заедно с Левски, Ботев или Бенковски се пресъздаваха и революционери с каскети, партизани и политкомисари". Това казва историкът проф. Николай Овчаров, който е съгласен с думите на Лозанов, че именно това трябва да се избегне при правенето на исторически филми у нас.

Генчев обаче не остава длъжен на историка.

"Проф. Овчаров, гледай филма, че се простреля в окото с опита си да ме анализираш. Като се осмелиш да гледаш "Ботев", аз през това време ще проуча въпроса "Цар Александър сам покръства еврейката?", както си написал в книгата си за Второто царство. Чети Ботев, суетно човече!", завършва режисьорът.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
hehe
преди седмица
0
не знам каква актриса е, ама на всички снимки - независимо дали са от постановка или от ежедневна среда, има едно и също изражение. Иначе нека учи и се развива момичето. Само да не ни натрапват, че въпреки "всички необятни възможности, които има да се развива" и тя е избрала да остане тук. Че до момента всички с бляскавите дипломи и кариери навън ги видяхме какво точно представляват и стана ясно защо са се върнали :)
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Хххх
преди седмица
-4
Това прилича на конфликт на интереси..А дъщерята на резиЛдентът е далеч от понятието красавица..
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени