Мара Отварачката: Отношенията ни с Миро са бурни, никога не му оставам длъжна ако ми посегне

04 Юни 2023, 11:14


Фолкзвездата Мария притежава и красота, и талант, и сексапил, но също и онова необяснимо качество, което превръща някои жени в икони. Едни я боготворят, други я наричат снизходително Мара Отварачката, но никой не е безразличен към нея. Дори да не слушат песните й, хората са наясно с всички подробности за интимния й свят, защото популярните вестници, списания и сайтове се надпреварват да бълват информации, а даже и измишльотини за живота й. Едва ли ще се намери българин, който да не знае, че ослепителното 41-годишно миньонче има три брака, че вторият й съпруг е милионерският наследник Християн Гущеров и че в любовта й с настоящия й мъж - Мирослав Соколов, понякога прехвърчат и искри.

Репортер на „Уикенд” се свърза тези дни с Мария и попита за всичко най-актуално около нея, включително за новата й прическа и за раздялата й с „Пайнер”. Певицата изкара в димитровградската музикална къща цели 22 г., а от няколко месеца се изявява като самопродуциращ се изпълнител.

 

- Мария, работите ли в момента или вече сте на лятна вълна?

 

- О, аз не спирам да работя! Наскоро излезе песента „Обичам да е лято”. До месец ще е факт и нова лятна песен и видеоклипът й. И тя ще бъде динамична. Текстът е на Росен Димитров, музиката и аранжиментът - на Радомир Кишев. Следващия месец започвам клубни изяви. От известно време се самопродуцирам.

 

- В какви отношения сте с бившите ви продуценти от фирма „Пайнер”?

 

- От няколко месеца съм извън семейството на музикална компания „Пайнер”. В прекрасни отношения сме с инж. Митко Димитров и съпругата му. Те дадоха началния старт на кариерата ми. 22 години сме били заедно, израснах във фирмата им. Отидох там като 18-годишно дете, а днес съм на 41. Винаги съм имала свобода за действие от инж. Димитров кога да работя или не. Няколко пъти съм слагала край на клубните си участия и въпреки това от „Пайнер” са ме включвали в големите си мероприятия. Има много неща, за които благодаря на инж. Димитров и съпругата му, най-вече за това, че те създадоха изпълнителя Мария. Научиха ме на дисциплина и коректност с хората, с които работя.

 

- Защо преди време заявите, че слагате край на музикалната си кариера?

 

- Много бях изморена. Имах усещането, че съм дала всичко от себе си в музиката. Години наред съм била в състезателна форма, работих неуморно, участвах и в изтощителни формати. Чувствах, че ми се е насъбрало повече и вече не мога. Сама реших да понамаля участията си. Докато си бях вкъщи една вечер, спонтанно взех решението да сложа край. Цецо Андреев все ме питаше дали съм сигурна, като ме гримираше. Аз като една лудетина отвръщах, че решението ми е твърдо. Съобщих го на лайф в инстаграм. За секунди започнаха да пишат познати и непознати. Виждайки реакцията им, се разплаках. Въпреки това бях решила да се откажа. Явно съм имала нужда да се оттегля за известно време, да обмисля как ще продължи животът ми, а се нуждаех и от свободно време, в което да се отдам на дъщеря ми Марая. Исках да избягам от всичко, да се скрия. Просто бях много уморена...

 

- Явно все пак в крайна сметка сте решила, че музиката е животът ви...

 

- Приятели и колеги се опитаха да ме убедят, че трябва да продължа да пея. Една вечер написах на Цвети Янева дали има начин да взема песента й „Давай, разплачи ме”, която ми е любима. Тя ми я подари. Записах я, изплаках в нея цялата болка и тъга, която съм носила дълго в душата си. Направих и видеоклип. След това, гледайки клипа и слушайки песента, се замислих, какво друго мога да правя така добре, както музиката, с която се занимавам цял живот, от 8-годишна. Реално в това съм най-добра, няма смисъл да търся нещо ново, в което да се доказвам. Музиката е моето призвание. И до днес, когато вляза в студио, цялото ми тяло започва да трепери. Сърце, душа и ум се събират в едно по време на записа. Изключвам и започвам да мисля само за песента. След това със същата отдаденост се подготвям и за видеото. Любовта към музиката и песента, към хората и сцената, е част от моето сърце. Не можах да приключа с това и да си тръгна. Благодарна съм на онези, които ми помагаха да се събера отново и да се върна, които до днес ме подкрепят с мили думи и идват на участията ми.

 

- През 2004 г. участвахте в реклама на бира, покрай която получихте и прякора Мара Отварачката. Дразните ли се, когато ви наричат така?

 

- О, не, в никакъв случай! Пожелавам на всеки един изпълнител, ако може да се реализира по този начин, да го постигне. В рекламата имаше закачка с въпросната прословута отварачка, която беше между гърдите ми. Самата отварачката беше златна, имаше рубини и диаманти. Подарих я на Марта Вачкова за пиесата „Марта Отварачката”, която направиха, след като излезе рекламата. На почти всички жени с името Мария казват Мара. Въпреки че според мен така е доста грубо и не бих използвала това като галено. Мария е красиво име, библейско, по някакъв начин свято – стотици хиляди жени в България и милиони по света го носят. Горда съм с него. Кръстена съм на баба ми Марийка, а също така ме закриля и Богородица.

 

- Рекламата с отварачката даде сериозен тласък на кариерата ви...

 

- Да, след песента ми „Спомен”, с която се появих на сцената, рекламата беше моят първи летящ старт. Тя даде възможност на хора, които не слушат нашата музика, да ме видят като визия. Излъчваше се във всички национални телевизии по 20-30 пъти на ден. Към днешна дата си остава сред най-добрите реклами, правени в Европа. Освен това е и първата българска, заснета на кинолента от Димитър Митовски - страхотен продуцент и режисьор. Хората, работили по нея, са големи имена. Горда съм, че съм била част от този екип и са ми гласували доверие. Ако и днес ми предложат отново да участвам в такава реклама, веднага ще се съглася.

 

- Как е дъщеря ви Марая?

 

- Завършва със страхотен успех 9 клас. Много заляга над книгите. Най-важно за мен и за нея е образованието й. До края на юни ще учи. Ще посещава за кратко и лятно училище през ваканцията. В края на август пък й започва новата учебна година. На 28 юли Марая ще стане на 15. Прекрасна и умна е! Моята гордост!

 

- Къде най-добре си почивате през лятото?

 

- Откакто сме двамата с Миро, през по-голямата част от лятото сме в Гърция, което е любимо място и на двама ни. Тази година няма да изневерим на себе си и когато нямаме работа в България, ще ходим за по няколко дни в южната ни съседка. Плануваме да направим една почивка и с трите деца.

 

- Откога се познавате с мъжа ви Мирослав Соколов?

 

- Запознахме се през февруари преди 3 години. В края на 2023-та ще станат 2 години, откакто сме законни съпрузи. Това лято ще ни бъде трето заедно.

 

- Имали ли сте и кризи в отношенията си...

 

- Много, безчет са. Нашите отношения са си много бурни (смее се). И двамата сме изградени характери, хора със самочувствие сме на базата на своя житейски път. Докато се вкараме в някакви параметри - кой точно, как, какво иска... Бих казала дори, че още се наместваме за някои неща.

 

- До каква степен са ви бурни отношенията с Миро?

 

- (Смее се.) И при нас е като при всички нормални хора. Иди си, ела си и т.н. Понякога имаме спорове на висок тон.

 

- Разделяли ли сте се?

 

- Да, няколко пъти. Разделите ни са продължавали от 3 до 15-20 дни.

 

- Обикновено кой от двама ви прави първата крачка към другия?

 

- Спорно е. И двамата сме правили първата крачка. Може би досега сме били 50 на 50 в това отношение. Интересно е, че до такава степен сме като скачени с Миро, че дори и извиненията ни са еднакви. Понякога искаме прошката с думи, сълзи или жестове към другия или към децата ни.

 

- Миро упражнявал ли е физически или психически тормоз върху вас?

 

- Да, както и аз върху него. Какво значи физически? Побутваме си се двамата. И тук сме по равно, никой от нас не се дава (смее се). Тормозили сме се взаимно, аз не съм му оставала длъжна никога, както и той на мен.

 

- Миро е в пъти по-силен от вас...

 

- Със сигурност не бих се дала (смее се). Аз съм като една малка пантера. Не е добре човек да се закача с мен... Както и Миро казва за мен, мъничка и фина съм, но имам сърце на великан.

 

- В края на март излезе информация, че след скандал с Миро, при който той опрял дори пистолет в главата ви, сте подала сигнал в полицията...

 

- Доста неща се изписаха... Мнозина си позволиха да се намесят в нашите отношения, без ние да го искаме. В онзи момент и на двама ни беше безкрайно неприятно, че някакви бивши хора, останали назад във времето, се опитаха да се вкарат като част от цялата картина, да се впишат някак. Миро даде едно-единствено интервю във вестник „Уикенд”, в което каза истината. В нашето семейство сме само той и аз, децата ни и родителите ни! С изброените се изчерпват всички, които могат да се изкажат адекватно и вярно. Останалите се опитаха да си вземат своите 3 минути, да си сложат снимките до нашите, да правят изказвания, които бяха доста не на място. Твърденията им бяха напълно неверни. Ако трябва да бъда честна, дори ми бяха смешни.

 

- Мирослав Соколов ли е любовта на живота ви?

 

- Да, той е любовта на моя живот. Създава огън в мен. За хубаво или понякога и за лошо, ме кара да се чувствам жива, желана, уважавана и обичана жена.

 

- С какво се променихте един друг, откакто сте заедно?

 

- Мисля, че аз съм по-адаптивна към промените. Той със смело сърце винаги ми ги заявява, но във времето се опитва да ги изменя така, както му е изгодно на него или както е било преди (смее се). Всеки знае, че е лесно някой да е твое гадже, но е различно да сте семейство и да живеете в пълна хармония. Трудно е, а при нас с Миро се получи с лекота. Всички кризи, които сме имали, никога не са били заради нас самите, винаги е имало вмешателство отстрани. През годините съм се научила да държа себе си като в кувьоз. Не допускам някой да ми се налага. Взимам решенията си сама, без да се влияя от никого. Във времето, през което сме заедно с Миро, той съумява да се адаптира към всичко, което преди 3 години е било новост за него. Не са лесни резките промени. Смятам, че освен негова любов, трябва да бъда и негов приятел. Подкрепям го.

 

- Марая и двете деца на Миро как приемат отношенията ви?

 

- Те от първия ден си живеят като семейство, каквото сме. Марая е много добро дете, има подход към хората около себе си. Старателна е, занимаваща се, възпитана и обичаща да създава комфорт. Всички много бързо се стиковаха като едно цяло. С Миро се грижим за децата си и на тях им е готино.

 

- Когато сте гневна, как постъпвате?

 

- Когато знам, че нещата са поправими и че мога да коригирам някого, нещо или ситуация, тогава мога да се изкажа и по-бурно, да повиша тон и да се боря за моето. В други случаи, когато съм преценила, че няма причина да раздавам повече себе си, се затварям и започвам да тъжа вътре в мен си, да обмислям. Дистанцирам се от всички и всичко, докато си кажа думата. Казвам я много тихо, мирно и благо, защото вече не виждам смисъл дори да повишавам тон.

 

- Защо сменихте цвета на косата си?

 

- Реших да направя промяна в себе си. Много обичам червения цвят. Досега съм била с такъв 3 или 4 пъти. Доста години косата ми беше съвсем натурална. В ежедневието си ходя доста небрежна, без никакъв грим. Буквално изглеждам като за фитнес или идваща си от тренировка.

 

- Обичате ли скъпите подаръци?

 

- Не бих казала, че моите са от най-скъпите. Чисто материално има други жени с далеч по-големи придобивки. Едва ли се нареждам сред дамите с най-високия стандарт. Но да, харесвам подаръци и си ги ползвам с много любов. Щастлива съм от жеста и любовта на човека, която ми е засвидетелствал с подарък.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ф
преди 3 месеца
0
Малее не мога да повярвам., че има такова заглавие и ако си е позволила наистина да каже че не му остава длъжна на мъжа си като я удря и е горда от това и затова не го оставя...падение. Маро, замълчи и се скрий и се бий с мъжа си някъде без да се обясняваш и да си публична личност. Горкото ти дете, което ще стане меркантилна кифла като тебе и горкия баща. който сигурно не може да направи нищо
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Фен
преди 3 месеца
0
Колко ви плати Мара отварачката за да я хвалите?Истината: яла е ,яде бой и си трай защото и за певачка не става,да оглежда се за поредния богат мухльо ,но не може да намери.Тя и Дзвера трудно го намери,но на 41 години е и няма намерение да го изпусне .Затова бой,ще я нарича както си иска и Мара ще трай!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
светльо
преди 3 месеца
0
сера ви в устите и на двамата
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Dara
преди 3 месеца
-1
Номерата ти отдавна не вървят ….преди години като те изгони някой ти отиваше при свинаря да се молиш да ти даде една кола да покараш и някой лев да стъпиш на краката си , но той умря заради такива пиявици като теб и сега освен този заблуден и измислен герой който ти наричаш мъж ще те бие и ще търпиш,защото такава е съдбата на една курва почти винаги!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
абе,
преди 3 месеца
0
Жълтурковци никой не го интересува Мара Отварачката и лихваря.Баста.....
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
....
преди 3 месеца
0
Тя в Пайнер сума ти години без хит и участия..сега без пайнер още по-зле
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
..
преди 3 месеца
0
Пада кютек...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени