Марги Хранова остана с пенсия под минималната

https://hotarena.net/az-jenata/margi-hranova-ostana-s-pensiia-pod-minimalnata HotArena.net
Марги Хранова остана с пенсия под минималната

Със 117 лева под минималната пенсия получава обичаната естрадна звезда Маргарита Хранова, пише Минаха години. Дори след увеличението от юли пенсията на певицата продължавала да стои закотвена на 350 лева. „Дано де допирам до нея“, жалва се изпълнителката на „Устрем“, която взема едни от най-оскъдните пари в цялата артигилдия.

 

Цяла България вижда от 50 години насам, че тя е един от най-всеотдайните представители на своя бранш. Родена през 1951 г., Маргарита Хранова дори не могла да се „класира“ за минималния размер от 467 лева, който влезе в сила от 1 юли, тъй като и тя подобно на мнозина свои колеги имала проблеми с доказването на стажа, които десетилетия наред стоят все така неразрешени.

 

Голямата певица признава, че все още в душата си чувства обида, че през 2019 г., когато е сред предложените за персонална пожизнена пенсия в размер на 700 лева, от Министерството на културата отказаха да й я дадат, без да посочат доводи за това. Дори не се обадили да съобщят решението си. Почитатели на певицата са убедени, че творчеството й и дългогодишната кариера ще бъдат оценени достойно, но кога – не се знае.

За да се издържа Хранова разчита на концертната си дейност, която не прекрати дори по време на пандемията и продължаваше да има срещи със своята многобройна публика.      

 

9 Коментара

хайде...

преди 1 година

Хайде. стига е ревала за пенсия...на млади години къде беше по живково време-концерти . хотели...по заводите. по празници-плащаше ли осигуровки...ами сега реве...човек трябва достойно да се пенсионирва-не като нашите-ще умират на сцената-хора без грам достойнство....по всяка телевизия хленчат...вчера я гледах -вързала си шала напреко-не й пука...

Коментирай

Mar

преди 1 година

Творците заслужават уважение и признание! Така е в цивилизованият свят. А тук всеки с клавиатура се осмелява да пише примитивния си злобарски репертоар за велики артисти като Хранова и Лили Иванова. Срам нямате ! И не знаете на кой свят сте, затова се излагате така чак до костите.

Коментирай

до Маг

преди 1 година

добре му го каза на това животно!

Коментирай

ФЕН

преди 1 година

Торби с пари изкарваше някога , да ги е запазила ?!?!

Коментирай

Ах!

преди 1 година

Завистта ти те разяжда повече от трийсет години... Торби с пари сънуваш нощем, а денем пишеш ехидни коментари. Хубав живот имаш, блазе ти!

Коментирай

123

преди 1 година

много точно казано

Коментирай

а-я

преди 1 година

Всеки е творец в неговата си област...и всеки заслужава призвание-не само певците...има и други хора...

Коментирай

ами,

преди 1 година

В цивилизования свят великите артисти не реват по медии за високи пенсии.

Коментирай

Galia

преди 1 година

Всеки получава пенсия според участието си в осигурителната система. Няма значение дали си певица или чистачка! Това е правилото! И ако някой си мисли, че пенсия се получава заради името /известното/ много се лъже! Системата е еднаква за всички!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.