Мариус Куркински: Не мога да победя плътските страсти, преживявам ужасни крайности!

23 Ноември 2022, 09:53


В юбилейната си година, когато навъртя половин век, Мариус Куркински продължава да се бори с "демоните" на плътските изкушения. Самият актьор го призна в социалните мрежи, при това - без да го подлагат на "кръстосан разпит".

"Не мога да се отделя от плътското. Имам много влечения, но гледам да ги озаптявам", изповяда се Куркински. Той не спести и горчивата истина, че пораженията пред "греховните страсти" са повече от победите му над тях.

"Времето ми мина в тази борба. А един сериозен човек трябва да се насочи все повече към пътя на покаянието, към искането на прошка от Бога за греховете си и в това да става по-добър в работата си и в отношението към другите", кае се Мариус.

За съжаление, когато актьорът тегли чертата, се оказва, че "не може да постигне това".

"Преживявам ужасни крайности. Блъскам се понякога в ужасни неща.

Например има моменти на изпадане в човешки страсти и състояния. Опитвам се да ги преборя, но пак казвам, силата на другото надделява", оплаква се Куркински.

Въпреки това актьорът не губи оптимизма си. "Като че ли ще успея да се преборя със злото в себе си и като че ли ще остане само доброто", вярва Мариус.

В своята публична изповед прекрасният актьор не спестява и други истини за себе си като професионалист и човек. Отхвърля ширещото се от години мнение, че е самотен и неразбран.

"Не съм самотен! Възприемам тези два часа с публиката като огромен катарзис.

Като общуване с един човек", доверява изпълнителят на "Ти-ри-ри-рам". Куркински не е съгласен и с твърденията, че е гений в театралното изкуство.

"Познавам гении. Не мога да се сравнявам с тях. Аз съм обикновен актьор. Гении за мен са Чарли Чаплин, Майкъл Джексън... Те са изразители на огромна експресия и всичко при тях е доведено до божествена точност", смята Мариус.

Актьорът обаче е песимист по отношение на времето, в което живее.

"Хората престанаха да се слушат и да се разбират. На мен са ми казвали, че съм странен. Но това сега звучи почти любовно. Значи, някой все пак те възприема", казва актьорът. Дори в ситуация на война той е убеден, че психологическите оръжия убиват още по-мъчително. За него това са неразбирането, мълчанието и равнодушието.

С думи и негативизъм може да се убие човек", категоричен е Мариус.

Куркински обаче все още не се е осмелил да повдигне изцяло завесата над личния си живот. По откъслечни публикации разбираме, че е преживял много разочарования в любовта. Няколко години за негов много близък приятел бе спряган модерен композитор на филмова и театрална музика, но актьорът нито го потвърди, нито го отрече. Единственото, което се знае със сигурност, е, че още скърби за ранната загуба на най-добрите си приятели - Дим Дуков и Андрей Баташов, пише "България Днес".

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Gggg
преди 2 седмици
-2
Хаха Меси съ Умеси хаха! И на миналото световно се оака и ся пак. За нищо не става тоя мухльо!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Питанка
преди 2 седмици
-4
Той не стана ли на 50 преди 3 години или новината е от тогава?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
баба гуси
преди 2 седмици
-14
до дъно си го вкарвам в КУРкински и си го вадя лайнян да ми го облизва
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Enigma
преди 2 седмици
-4
Obojavam tozi Chovek i artist genialen e nepovtorim
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
къци мъдето
преди 2 седмици
-15
порим си го кат риба и го пълним кат еклер
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени