„Маскираният певец” се завръща („Звездите в нас” може и да няма повече сезони)

27 Ноември 2022, 13:00


Първият сезон на „Звездите в нас” в България май ще се окаже и последен, говори се в Нова телевизия. Шоуто, макар и доста приятно, така и не набра достатъчно голяма скорост, за да има следващо издание. За сметка на това зрителите настояват за „Маскираният певец” и предаването най-вероятно ще бъде върнато в ефир на телевизията.

 

Единствената причина, заради която „Маскираният певец” е било свалено от програмата, е цената на шоуто, твърдят запознати. Както „Уикенд” не веднъж е писал, участниците в предаването получават хонорар за всяко свое излизане на сцената. Според слуховете, става въпрос за 1500 лева на вечер. Отделно от това са хонорарите на звездите в детективския панел, които трябва да разгадаят точно кой се крие във всеки костюм. Самите костюми също струват луди пари, а за гостуващите участници, които излизат на сцената извънредно с по една песен, също се предвиждат хонорари. Но инвестицията си заслужаваше, тъй като шоуто стана хит още с първия си епизод и до момента, в който телевизията го спря, генерираше огромен зрителски интерес.

В същото време „Звездите в нас”, с което замениха „Маските”, е доста по-евтино и това е основното му предимство. Участниците не са звезди, те или не взимат хонорари от предаването, или хонорарите им са символични, костюмите и гримът са доста семпли, по-сериозни разходи се правят единствено за хонорарите на членовете на журито – Софи Маринова, Тита, Виктор Калев и Дони. Бюджетът е свит и защото предаването е на запис, за разлика от „Маскираният певец”, което се излъчва на живо. Именно защото „Звездите” се записва предварително, зрителите не могат да гласуват кои участници да продължат напред в състезанието. Гласува единствено публиката в залата по време на снимките. Хората масово и не без основание споделят мнение, че в предаването са набутани участници с връзки, двете дами в журито не са компетентни, а победителят не се избира честно. Подобен проблем нямаше нито в „Маскираният певец”, нито в другото шоу за имитатори на продуцента Маги Халваджиян – „Като две капки вода”. Заради това, че е на запис, „Звездите” изглежда твърде режисирано, което също дразни аудиторията. В крайна сметка резултатът е нисък рейтинг.

Говори се, че от Нова телевизия смятат да прекратят експеримента с предаването и обмислят завръщане на „Маскираният певец”. Дали това ще стане през пролетта, на мястото на „Капките”, или наесен, тепърва ще се реши.

Съдба, подобна на „Звездите в нас”, имаше и друго иначе приятно шоу със същите водещи – Мария Игнатова и Ненчо Балабанов. Това е предаването „Пееш или лъжеш”. То изкара само един сезон в ефира на Нова – през есента на 2016 г.

 

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени