Мега скандал! bTV открадна предаването на Евгения Борисова! Дизайнерката избухна: Нямате срам и морал

https://hotarena.net/laifstail/mega-skandal-btv-otkradna-predavaneto-na-evgeniia-borisova-dizainerkata-izbuhna-niamate-sram-i-moral HotArena.net
Мега скандал! bTV открадна предаването на Евгения Борисова! Дизайнерката избухна: Нямате срам и морал

Цялостната концепция и сценарий на новото риалити на Евгения Борисова „Моден дуел“ са били откраднати от националната телевизия bTV. Дизайнерката изригна в социалните мрежи, бясна, затова че авторското й предаване е било нагло изплагиатствано в „Преди обед“.

 

„Променените“ е едно към едно с концепцията, сценария и последователността на „Моден дуел“ („Fashion duel“). „От bTV явно са закъсали за сценарии и са решили най- безцеремонно да присвоят сценария и концепцията на \"Моден дуел\" (едно към едно). Съвместната ни продукция с Code Fashion TV беше присвоена от плагиати, които я представиха като свой риалити проект“, възмутена е Борисова.

 

Оказва се, че още преди старта на проекта си тя е подозирала подобен развой и е направила всичко възможно да патентова сценария на предаването си. Уви, ударила на камък.

 

„Когато патентовах името на \"Моден дуел\", поисках да защитя и сценария на предаването. От bpo (патентно ведомство) ми казаха, че не могат да защитят сценарият, защото не предлагат такава опция. Можех да защитя само името в 3 класа и аз го направих.

 

Посъветваха ме да отида в Министерството на културата и да попитам за защита на сценария. Отидох и там и освен вдигащи рамене и чуденето на служителите какво е това странно желание, не срещнах НИКАКВА компетентност и разбиране. Оказа се, че не мога да защитя сценария си в България и тогава реших да започваме без такъв документ“, разказва Евгения Борисова.

 

За съжаление, опасенията й не се оказват безпочвени и в крайна сметка незащитеният й сценарий бива присвоен.

 

„В Булгаристан и националните медии нямат морал и без срам си присвояват идеи, какво остава за останалите. Идеята на предаването е моя и с помощта на Мария Бонева и нейният екип я оформихме до това, което виждате сега. Много мои колеги бяха поканени да участват в проекта като дизайнери и да представят талантите си и те могат да го потвърдят. Въпрос на време е да видите и това. Постарахме се да дадем на зрителя нещо ново и креативно.

 

А от „Променените“ не сте копирали само името, защото тогава щяхме да сме в съдa, а не тук.  Като сте махнали лайфовете, които са най-скъпото от целия проект, не сте заблудили зрителя. Честито да ви е новото риалити, колеги!“, завършва с ирония Борисова.

11 Коментара

??

преди 3 години

Вакуум в природата няма. Не е успяла да защити проекта си,друг ще го вземе за себе си! Не бива да забравя ,че живее на Балканите /отзад на Европа/ Морал,съвест това са качества записани в Червената книга на изчезващите ценности. Да пие една студена вода,да въздъхне дълбоко и да не забравя,че не надеждата,а завистта умира последна.

Коментирай

Антония

преди 3 години

Моден дуел имаше още в предаването "Огледала" преди много, много години.

Коментирай

До Антония

преди 3 години

В Огледала нямаше никакви естетични корекции и дентални промени. Хайде малко да се осведомите.

Коментирай

Жана Жекова

преди 3 години

Миризливият Стоянски пак е тук. Където има кражби и лъжи, това смешно същество присъства.

Коментирай

???

преди 3 години

Коя е тази жена?

Коментирай

Антония

преди 3 години

Щом има и такива, тогава значи концепцията е кобинирана с предаването "Пълна промяна", което пък още по-отдавна го даваха по FOX life, там наред с по-екстремните случаи, в по-късни сезони се добавяха и по-леки точно с леки корекции + стилист + коафьор и гримьор. Сега има десетки риалитита по TLC с подобна концепция, така че да се говори за оригиналност и авторски права, затова че си комбинирал чуждите идеи, ми се струва несериозно.

Коментирай

До Антония

преди 3 години

Абе Антония защо не се застреляш. Тя точно това е написала на стената си за философи като теб. В пълна промяна има хирургия. Скрий се някъде.

Коментирай

Gost

преди 3 години

Stoqnski kradeshe honorarite na modelkite. Tova che e otkradnal predavane ne e nishto novo.

Коментирай

Антония

преди 3 години

Да, и както удобно пропускаш съм написала, че в по-късните сезони на предаването комбинираха случай на пълна трансформация с по-лек случай - именно филър, дентална намеса, стилист, коафьор + гримьор. Както и, че в момента има предавания с подобни концепции в риалити форматите на TLC. За грозните ти думи, с които започваш дори няма да коментирам. Истината е, че предаването няма оригинална концепция, която да бъде открадната, защото е сбор на чужди на идеи. Госпожата дали е плащала на предаванията, от които е черпила идеи? Тя е изкопирала от едни, сега други копират от нея.

Коментирай

До Антония

преди 3 години

Сама го каза-Има подобни, а не едно към едно! Спирам да споря с радиото. Явно сме на различни гледни точки.

Коментирай

!!!

преди 3 години

Самото използване на понятие като "булгаристан" говори достатъчно за нивото на въпросната дизайнерка. Примитивизъм и простотия лъха от поста ѝ, жалко.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.