Мишо Шамара: Станах американец!

31 Юли 2023, 13:00


Едно от нещата, които ме накараха да отида зад океана, са свързани с филми от детството ми като "Индиан Джоунс".

Те събудиха приключенеца в мен и желанието ми да видя "онзи забранен свят". Оттогава имам една мечта - да бъда американец! Исках, като порасна, да стана американец. И станах", откровеничи пред "България Днес" варненският рапър Мишо Шамара. Михаил Михайлов, каквото е името на хип-хопъра, от години живее в САЩ. Изпълнителят на "Фенки фенки" признава, че като дете си мисли едно за Америка, а след като отива да живее в "тази велика страна", вижда "колко по-яко е".
"Каквото и да ти кажа, живея си живота в най-българския американски град Чикаго. Чувствам се пълноценен и на мястото си. Почти 10 години съм тук, а това е 1/5 от живота ми", казва Шамара и дори съжалява, че не отишъл в щатите по-рано.

„Всяка една секунда, която не съм бил тук, отчитам като загуба за мен. Но сега щастлив, и то много! Особено като гледам новините от България какви са... Макар и да не вярвам в Господ, всеки ден благодаря на себе си, че направих тази крачка", твърди Шамара.

За рапъра САЩ е страната на свободата макар и да знае, че все ще се намери кой да го упрекне в "предателство“ „Но какво значи това?! Предателството е да не си свободен, да си роб. Така предаваш себе си! А аз не съм предал себе си за секунда и и винаги съм се борил да бъда свободен. Както и да не ми казват какво да правя и как да живея“, споделя Мишо. За него везните на избора му за страната, в която да живее много се наклоняват от фактура "Конституция“. „Тук, в Щатите, конституцията започва с думите „Ние. хората...“. А в България „Ние народните представители.. “ И това за мен накратко е цялата разлика в мисленето, усещането и разбирането на хората за света, Това е цяла Вселена разлика - само в тези думи!“, убеден е певецът.

За сегашното ни БГ дередже според него трябва да виним себе си и да не търсим проблемите в никого другиго освен в нас, защото „така ни учат от малки“. „Всичко идва от бруталния ни егоизъм, който е нашето проклятие. Врага на България знаеш ли къде можем да го видим - в огледалото! В България за 2 м земя се трепят с брадви, а никой не разбира същността на думите „общество“ и „общност“. Търсим всякакви причини да се разделяме и да се мразим, а омразата е най-манипулираща и много по-силна от любовта. Лично аз съдя по себе си - мразил съм много. И моят път е борбата с мен самия не с друг", признава Шамара.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
1118
преди 2 месеца
-7
Завинаги ще си ашладисан, глупако!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Палячо
преди 2 месеца
-9
Този неграмотен 50-годишен палячо разврати цяло поколение в България..В България стана известен,сдуши се с Ванко 1-всички знаем за какво лежа в затвора Ванко 1,дефакто и мишката е харчил кървави пари,а сега плюе ..Да си стои в Америка,да върти геврека и да не се прави на голям американец.За американците той винаги ще е посредствен боливиец,да-те не знаят какво е това България,не ги и интересува.Колкото до лошите неща,които се случват в България,Мишката е един от тези,които спомогнаха за опросточаването на населението.."Пари,коли,жените отварят краката.." да не цитирам още от неговата помия...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Красавчик
преди 2 месеца
-11
Мишо станааал Индиан Джоунс. Ха, ха, ха,ха. Неграмотникът си остава неграмотник навсякъде. Въртете воланите с жена ти и не се появявайте повече.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Гошо Тупаника
преди 2 месеца
-5
А АЗ СЕ СЪБУДИХ ДНЕС И СТАНАХ ЧЕРЕН ЛЕБЕД АЙ СИКТИР
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
хахаха
преди 2 месеца
-5
абе джудже, да ти имам "американската мечта" да си бакшиш 10 години! Това е работа за току-що отишли хора, ти не си мръднАл! Ама толкова за посредствен неграмотник!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Браво Мишо!
преди 2 месеца
-39
Така се прави!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
hehe
преди 2 месеца
-3
америка винаги е била благодатно място за хора без образование и без трудов стаж. Не се съмнявам, че се чувства добре там. Все пак направи и жена си шофьор - изживява истинската мечта на емигранта. И разбира се - България му е виновна, че и обществото, и принципите и т.н. Да питам ли за неговите "мъжки" принципи - че се беше впил като паразит във ванко 1 и му смучеше парите, а като влезе в затвора, избяга от него по-бързо и от плъх от потъващ кораб. Утайка си е шамара, както и да го погледнеш.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Ами.......
преди 2 месеца
-21
Мишо,макар да намирам много истина в думите ти и да се радвам,че си щастлив,защото пожелавам на всеки един човек здраве и щастие,ще ти кажа,че си само българин,преправен на американец.Но ти трябва още доста път за да го разбереш.Радвай се на живота и бъди здрав и щастлив ,брато ....
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
абе,
преди 2 месеца
-12
На този само името му е българско защото бай Тошо първо циганите преименува иначе си е циганин,и тук и там.Агитираше червените бабички пред НДК да гласуват за БСП и те му върнаха услугата като го пратиха в САЩ-един безполезник по-малко в България.


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени