Мисис България прави пейки за кърмене

02 Август 2023, 10:00


Пейки за кърмене прави Мисис България Европа 2022 Гергана Станчева, пише България Днес.

Красавицата е превърнала в своя мисия това да убеди хората, че храненето на едно бебе на обществено място е най-естественото нещо, което една майка може да направи. Идеята идва преди две години и половина, когато Гери става родител за първи път.

Тогава Станчева прави обстойно проучване и взаимства идеята от редица други европейски градове, чиито паркове са пълни с такива пейки. Успява да се свърже с дърводелец, който да извае местата за сядане от масивно дърво и да ги лакира, за да бъдат устойчиви на климатичните условия у нас.

„Кърменето е на поискване, не е редно да се отлага, за да се прибере майката до вкъщи. Пейките, които поставям, имат удобен подлакътник, на височината на ръката, за да не се изморява ръката на майката. И облегалката е доста удобна, за да може да разположи гърба си. Имат и място за повиване на детето“, споделя пред „България Днес“ Гергана. Самата миска се сблъсква с неодобрителни и осъдителни погледи, когато храни дъщеря си в парка в родния си град Ямбол. Покрай кампанията й до ушите й стигат покъртителни истории с други жени - от чудовищни скандали до съдебни дела срещу родителя „дръзнал да изкара гърдата си на показ“. „Кърменето, освен че е начин да си нахраниш детето, е и един от най-добрите начини за изграждането на имунитета му. Бих искала да помоля всеки човек, който осъжда кърменето навън, да попита своите родители дали са се крили, когато са ги кърмили“, допълва Станчева.

Гери вече е успяла да постави пейки на няколко места в Ямбол, с. Кабиле, Русе и Пловдив. Влага лични средства в изработката им, но последно време има много майки, които даряват за каузата й. Предстои поставянето на нови съоръжения в Сливен, Чирпан и Бургас.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Хех!
преди 2 месеца
0
А срещу пейките за кърмене да сложи и храсти за чекиджии.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Вселена
преди 2 месеца
-1
Освен пейки, маси ше слага ли
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Жоо
преди 2 месеца
-15
Браво, не виждам нищо лошо в това което прави! Не разбирам хората които пишат глупости за мисият и, с кво толкова ги дразни!?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Уфффф
преди 2 месеца
-1
Тая пък с нейните пейки, 200 пъти вече я писахте тази платена статия.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени