Миска възпя Лили в стихове: Ах, красотата ти неземна в мен гори!

12 Ноември 2022, 12:03


Миска увековечи живота и делото на Лили Иванова с прочувствено стихотоврение.

18-годишната Светлозара Димитрова, която се занимава с мода и е носителка на титлата Мис Русе 2021, успява да изрази чувствата си към примата чрез силата на думите.

"Написах стихотворението заедно с едно момче - Бойко Бонев, с когото се запознах точно покрай Лили Иванова. За мен тя е пример и идеал вече 10 години. Голямата ми мечта е един ден да имам възможността да се срещна с нея. Всеки ден заспивам с мисълта какво бих й казала. Може би ще бъде "Обичам те", сподели пред "България Днес" Светлозара, която е ученичка в Математическата гимназия "Баба Тонка" в Русе.

Мечтата на Мис Русе 2021 може да се сбъдне още днес, тъй като тази вечер примата на родната естрада има концерт в дунавската столица.

"Когато пуснаха билетите за турнето й преди няколко месеца, успях само за 10 минути да си купя. Довечера ще отидем на концерта заедно с Бойко, като сме подготвили двуметров плакат, върху който сме изписали обичта си към нея. Дано да го види и да се зарадва", каза още пред вестника талантливото и красиво момиче.

Миската разказа, че през миналата година е пропуснала възможността да отиде на концерт на Лили Иванова, тъй като съдбата се е намесила по нетрадиционен начин. "Датата за концерта й беше 17 ноември, но се оказа, че на същата дата ще се проведе "Мис България". Нямаше как да пропусна конкурса и се наложи да си продам билетите. Но тази година нищо няма да ме спре да отида", добави с усмивка Димитрова.

 

"Поклон пред големия и незабравим български артист Тодор Колев!", написа Лили Иванова в социалните мрежи и си пусна снимка пред паметника му

 

Признава, че няма любима песен на Лили Иванова, а харесва всичките й изпълнения, тъй като са "огледало на собствените ти мисли". Перфекционизмът и неподвластността на времето са нещата, които Светлозара най-много харесва у своя идол и представя стиховете си:

Ти си моята радостна звезда,

оставила завинаги в живота ми следа!

Огря душата ми, измръзваща от самота.

И може би повярвах в обичта!

Бушуваща с вселенски висоти!

Изтриваш всяка болка и раждаш спомени добри!

Гласът ти - истина на вечната любов,

гордост и присъда на цял един народ!

Копнежът на сърцето неизречен

ти превърна в най-жива песен!

Така близка и далечна си в съня,

желано утро в непонятна тъмнина.

Очите ти прекрасни как да забравя?

Безвремие, което не мога да оставя.

Истинска и свята с усмивка на дете -

чувствата диктуваш и съкровените мечти.

Ах, красотата ти неземна в мен гори!

Момиче вечно на България си!

Твоето име аз повтарям сега!

Една икона си в света!

Ликът ти свят в сърцето ми тежи,

изваян от сребро със златни коси!

ЛЮБОВТА - ТОВА СИ ТИ!

И моля се: "Ела ме прегърни!"

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени