Муки изхарчи наследството на Стояна

20 Юли 2023, 09:00


Дъщерята на Мутафова закъса финансово, нямала пари за пералня

Спестяванията, които покойната Стоянка Мутафова завеща на единствената си дъщеря Мария Грубешлиева-Муки, явно са на привършване. В последно време щерката на комедийната легенда е започнала по-добре да си прави сметката, защото парите в банката се топели, а разходите се множели. Муки вече се въздържала от излишни харчове, а наскоро й се наложило да си купи нова пералня и била удивена от високите цени на битовата техника в търговските вериги. Оказало се, че Грубешлиева не можела да си позволи да плати уреда кеш и го взела на лизинг. Сумата от 1200 лева щяла да плаща цяла година.

„Старата машина се развали и много исках да я поправят, защото имам сантимент към нея. Уви обаче ремонтът се оказа невъзможен. От мола си взех на изплащане голяма нова пералня, в която ще кисна и олекотените си завивки - нещо, което не можех да правя в предишната. Лизинговите ми вноски са по 100 лева на месец“, сподели Муки.

Откакто живее сама, щерката на легендарната Стоянка Мутафова се е научила да прави по-добър разчет на финансите си, за да не го докара до просешка тояга. Преди години тя обичаше да се глези със скъпи разкрасителни процедури и почти всеки ден посещаваше салони за красота. Мария е и запалена по модата и често си купуваше лъскави придобивки, но шопинга по бутиците вече е свела до минимум.

Муки се издържа благодарение на наема на апартамент в „Лозенец“, който приживе майка й купила и оставила като наследство. Жилището е различно от това, в което комедийната легенда до последно живя, и в момента е обитавано от щерка й. Ако нямала този доход, едва ли Мария щяла да успява да свързва двата края, защото пенсията йе  социална и е едва 180 лева, ожали се преди време самата тя. Причината сумата да е толкова ниска е, че Муки нямала необходимия трудов стаж, за да бъде пенсионирана дори с минималния размер. От началото на годината Грубешлиева вече не била толкова самотна, защото дружала със свой по-млад съсед. Галантният Борян бил със 7 години по-малък от нея, познавали се отдавна, но едва наскоро се преоткрили.

64-годишният съсед на Муки започнал първо да й помага с битовите проблеми, изявявал желание да й пазарува, извеждал я на разходки и я изслушвал търпеливо. Тя се впечатлила от любезното му отношение и загриженост и не й трябвало много време, за да осъзнае, че всъщност е мъжът за нея. Той също отворил сърцето си за щерката на Мутафова. „Разбираме се перфектно, много го бива в кухнята“, хвали мъжа до себе си Муки.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
???
преди месец
0
тая има ли и един ден трудов стаж различен от на Стоянка Мутафова щерката?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Виолетка
преди 2 месеца
-4
Муки изобщо не е спряла да обикаля бутоните в Лозенец. Винаги може да я срещнеш там. А нали продадоха с майка си за 200 000евро вила в Драгалевци. Това са много пари. Има и 2 кучета. Не е за жалене.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
заиц
преди 2 месеца
-1
Заицата
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени