Мутри стреляли по Гъмзата и отвлекли певицата му

30 Юни 2023, 07:07


Мутри отвличат певицата на един от най-доверените хора на Слави Трифонов - Гъмзата. Историята разказа тромпетистът в подкаста на Тото. Това се случва в заведение по време на европейското първенство по футбол през далечната вече 1996 г. Докато Гъмзата и оркестърът имат изява в заведение на бул. „Черни връх", музикантът също така е и пребит.

„Всичко беше в кръв", ужаси всички  с мутренските истории популярното лице от „Ку-ку бенд". По думите на Гъмзата заведението е напълно празно. В един момент обаче нахлуват поне 15 души и започват да куфеят на музиката. Единият от тях започва да закача певицата. 3а да го разсее, музикантът му предлага песни по поръчка. Конфликтът прераства и цялата група младежи скача на Гъмзата: Само като ме подкараха! Заведението беше в бели плочки... цялото в кръв. След побоя бандата се разбягва и Гъмзата осъзнал, че певицата я няма. Докато музикантите разтървават младежите от Гъмзата, някой отвлича изпълнителката. „Сигнал, полиция, завардване на изхода на София...", спомня си Гъмзата. Намират певицата в превзет от престъпниците апартамент в „Младост 4". „За беда на всичкото отгоре аз живея в отсрещния вход", смее се днес Гъмзата, на когото тогава хич не му е до смях.

 

Случката с мутри не е единствена в кариерата на музиканта. По време на инфлацията, в друга кръчма идвала неназована „трибуквена" фирма, коя- то започвала побоища. „Викнаха ни ударната бригада на друга охранителна фирма - да ни пази!", разказва той. Една вечер обаче, докато Гъмзата свири в навечерието на празник, шефът на 6ригадата прекалява с уискито. На втората си бутилка босът започва да се гаври с тромпетиста с шутове пред лицето му. „Сега ще ти покажа как правя хората светци", с тези думи босът вледенява Гъмзата. Йончев застанал до стената, докато пияният мъж стреля всичките 8 патрона от пистолета  си „Макаров" около музиканта. „Не си усещах краката, докато излизах от заведението! Все едно летиш“,  разказва музикантът, след което по- върнал. Оркестърът бързо притичал да провери Гъмзата, а той ги посрещнал с думите: „Сериозно се замислям има ли смисъл утре да идвам на работа". След тази случка тромпетистът временно прекратява кариерата си. Няма и годи- на по-късно постъпва в„Ку-ку бенд".

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Фен
преди 3 месеца
0
Местим г{о!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени