Недоволен! Куката готов за нови барикади!

24 Юни 2022, 14:00


Мариан Вълев откри с огнено слово връчването на наградите „Атракция на годината” в новото културно средище на София „Топцентрала”.

Нашумелият актьор обяви, че през 1990-а е бил на „всички студентски окупационни стачки”, но сега май „пак ще се наложи да излезе на барикадите”. „Но и изкуството е много важно в такива времена!”, подчерта Куката от култовия сериал „Под прикритие”.

„Не харесвам да ме наричат звезда! Да си звезда в нашата страна е малко особено, аз съм само популярно лице от екрана и нищо повече”, каза Мариан Вълев, който за първи път се изявява като конферансие. Той сподели, че вече му се иска да е от другата страна на камерата, пише „България днес”.  Режисьорският дебют на Куката стартира в края на лятото, когато започват снимките за „мащабна социална кауза”, каза актьорът. „Мен винаги са ме интересували социалните проблеми”, добави той.

Без награда не остана и неговият колега – актьорът Алек Алексиев. На партито той пристигна без половинката си Яна Титова. Синът на ветерана на Народния театър Стоян Алексиев не можа да скрие угрижеността си от политическата обстановка в България. Д-р Василев от сериала „Откраднат живот” довери, че не са го уплашили смъртните заплахи, които получаваше месеци наред заради хуманитарната помощ за Украйна, но и не хранел особена надежда, че „диванните бабаити” ще бъдат разкрити и озаптени.

Една от атракциите на „Атракция на годината” бе младият поет и художник Калоян Радоев – внук на класика Иван Радоев. Синът на емблемата на Театъра на армията се изявява и като модел, и като лице на акция, с която популяризира дейността на дядо си – продажба на плакати със стихове на именития поет и драматург в помощ на благотворителната инициатива „Купи вечеря за Великден за възрастен човек в нужда”. Червенокосият красавец също отнесе една от наградите и обеща това да е само началото на поредица артинициативи за хора в нужда.

Организаторите на церемонията се разтревожиха не на шега, когато обявеният за носител на главния приз Станислав Беловски дълго не излезе на подиума въпреки залповете от аплодисменти. Когато все пак се появи, за да получи статуетката от ръцете на Жаклин Вагенщайн, пролича, че се чувства некомфортно в светлините на прожекторите. Беловски се превърна в един от най-тайнствените  и най-култови майстори на графити у нас след серията „Путин носи мъртвото си тяло”. Точно за нея му бе връчена голямата награда за „актуално политическо изкуство”, обявиха от журито на „Атракция”.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени