На 89 г. бащата на Илиана Раева затваря компоти за правнуците

18 Октомври 2022, 13:09


На 89 години бащата на Илиана Раева направи вкусни компоти за всичките си шест правнуци. Изключително жизненият дядо Райчо е големият любимец на родата, а децата го обожават. Въпреки достолепната си възраст таткото на Илиана и тъст на Наско Сираков не може да седи на едно място. Дядо Райчо пее песни на децата, говори им на френски и дори лакира ноктите на малките си принцеси. От страна на Наско и Илиана той има три правнучки - Илиана, Амили и най-малката Асиана.


"На шестте правнуци направи компоти от ягоди, малини, праскови, череши, вишни, круши, както и много сиропи. Всеки ден ни бели ябълки собствено производство. И други чудеса върши за своите 89 г. и 11 месеца. Да ни е все така здрав и жизнен!", казва за него шефката на федерацията по художествена гимнастика. Преди няколко години Райчо Раев изуми всички, след като се включи в хорото на сватбата на внучката си Виолета с бившия футболист Георги Коруджиев. Дядото друсна и луда ръченица, като по нищо не отстъпваше на младите танцьори. През 2016 година Райчо преживява тежък удар, когато от този свят си отива неговата голяма любов и майка на Илиана Раева - Виолета. Въпреки това той намира сили да продължи да се радва на живота, а внуците и правнуците са най-голямата му радост.

 

Дядо Райчо обожава правнучките

Дядо Райчо обожава правнучките


"Той е човекът, който ме научи да обичам лудо живота, който ме водеше редовно в гората да ме запознава с гъбите, който ме водеше на село и ме учеше да копая, да правя бразди и да садя зеленчуци - казва за него Илиана - Който ме учеше да играя хора, който ме водеше от малка на оперета, куклен театър, театър и цирк, който ми купи апарат за детски филмчета и събираше цялата махала да ни прожектира филми, който отглеждаше гълъби и ме научи да обичам животните, който ме водеше в зоологическата градина и ми разказваше всичко за всяко животно. Който ми купуваше най-интересните книги с приказки, който ме водеше от 5-годишна по фестивали на народни танци и заспивах по столовете, който на 5 годинки ме научи да плувам, който на 7 години ме заведе в залата по художествена гимнастика, който ме караше да пея и танцувам, когато имахме гости. Милият ми и прекрасен татко намери смисъл да продължи да обича живота след тежката загуба, да се радва на правнуците, внуците, дъщерите и зетьовете си. Да се радва на овошките си, да ни готви вкусни манджички, да ме учи, че трябва да пея песни на внучката си, самият той да й пее всеки път, като я види."
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени