Народна певица печели „Гласът на България”?

https://hotarena.net/az-jenata/narodna-pevica-pecheli-glasat-na-balgariia HotArena.net
Народна певица  печели „Гласът  на България”?

Народна певица е на път да спечели „Гласът на България” за първи път в 10-годишната историята на шоуто на Би Ти Ви. Това е варненката Петя Панева от отбора на Галена. 21-годишното момиче се очертава като абсолютния фаворит на зрителите тази година, а именно те имат решаващата дума в определянето по победителя.

Младата Петя от Варна е първата народна певица, достигнала финалните концерти в „Гласът на България”. Шоуто по правило залага основно на поп и рокмузика. От време на време в него успяват да пробият и изпълнители, които са силни в операта, мюзикъла, дори в попфолка, но те обикновено отпадат още преди концертите на живо. Фолк звездата Роксана е единствената представителка на този тип участници, която стигаа до финала, а след това успява да изгради добра кариера в любимия си попфолк жанр. Тя изгрява с гласа си в първия сезон на шоуто у нас като част от отбора на Ивана. Но дори Роксана се разминава в победата – във финалното класиране тя заема третото място.

Сега обаче финалите в „Гласът на България” изглеждат ясни още преди първия концерт на живо. Петя Панева събира толкова голяма фенска маса, че ако всички, които я подкрепят в официалните страници на шоуто в социалните мрежи, пуснат по един есемес, конкуренцията й няма да има никакъв шанс да я догони. Петя свири на най-чувствителната струна на родната публика – носталгията по славното минало, романтичните настроения и патриотизма й. Гласовитата варненка печели фенове с това, че вместо да залита към модерните западни стилове, се рови в българския фолклор и пее с маниера на големите ни народни певици от миналото. На кастингите на тъмно в шоуто тя се явява с песен от репертоара на голямото име на българския фолклор – Вълкана Стоянова. Момичето успява да обърне всичките четири стола на треньорите, които го искат в отборите си. Изпълнението му просълзява Любо Киров и кара Галена да стои права от началото до края му. Именно фолк звездата е първата, които показва, че иска Петя в отбора си, а момичето я избира за свой треньор, защото знае любимите му народни песни и разбира влечението му към фолклора.

Всеки път, когато Панева излезе на сцената, Галена се просълзява. Звездата от Смядово я обява за най-добрата певица в отбора си. Световната звезда Ищар, която тази година участва като треньор в последния кръг преди концертите на живо, също е впечатлена от варненката и я съветва никога да не забравя корените си, защото печели именно като се обляга на традицията. Според Галена, едно от най-ценните качества на Петя е, че тя пее, както се е пеело в миналото – „като на старите плочи”, обясни звездата. Младата изпълнителка пък твърди, че мечтата й е „цяла България да слуша народна музика”, както е било преди столетия.

Момичето вече е обявено за сензацията на формата тази година. В „Гласът на България” има и други изключително талантливи изпълнители, но никой от тях не докосва така директно родолюбието на българската публика, както Петя. Докато нейните конкуренти залитат по „вносни” парчета, варненката споделя, че любимата й певица е Калинка Вълчева, която изпълнява български добруджански песни. Именно заради това влечение към „всичко българско и родно” момичето има най-големи шансове за победа във формата.

 

5 Коментара

е..

преди 2 години

Е. какво друго може да пее освен народно-хубаво. но за народни песни си има други конкурси.....джаз.рок.блус ли ще чуем от нея....все пак масовия зрител иска всичко...

Коментирай

заслужава да спечели

преди 2 години

КОСМИЧЕСКИ ГЛАС!!

Коментирай

ПФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФ

преди 2 години

Аз не искам всичко. Аман от бозави песни на английски. В цял свят няма като нашия фолклор, а нашите таланти се дерат на чужди с нищо не грабващи песни и се кланят на хъмерикански певачки. Петя е единствената предизвикваща емоция в мен. Всеки път очите ми се насълзяват като я слушам. Всички останали са безлични и имам чувството че съм ги гледала в стари сезони.

Коментирай

az

преди 2 години

На народните певици мястото не им е в този формат, съжалявам момичето пее уникално…но е е за тук

Коментирай

az

преди 2 години

не е за тук

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.