Несебърското Барби: Ванга предсказа потопа! Хората станахме жестоки и природата вече не може да ни търпи

08 Септември 2023, 09:01


"Баба Ванга е предсказала, че ще дойде време да настъпят потопи. Това, което се случи на Южното Черноморие, за мен е потоп. Хората станахме жестоки и природата вече не може да ни търпи. Човек си дава сметка колко сме безсилни пред природата, когато се случат подобни бедствия. Мъчно ми е, че заради грешките на други цената трябва да плащат невинни хора."

Прунова тъжи, че невинни хора плащат за чужди грешки
Прунова тъжи, че невинни хора плащат за чужди грешки

Това емоционално заяви пред "България Днес" моделката Ивелина Прунова, позната на широката общественост като Несебърското Барби.
Красивата дама живее в курорта ни, който е защитен от ЮНЕСКО, и през последните дни преживява ужаса на наводненията, макар Несебър да не е толкова сериозно пострадал от бурите.

Така изглеждаше Царево след потопа

Снимки: Личен архив и Министерството на туризма
Така изглеждаше Царево след потопа

"От поройния дъжд при мен се наводниха терасата и едната стая. В Несебър нямаше щети, както в община Царево. Там има жертви, изчезнали, потънали коли, изцяло наводнени къщи и евакуирани хора. В община Несебър няма бедствено положение. При нас премина най-леко. Но беше страшно, когато от бурята падаха дървета! За щастие нямаше пострадали", разказа преживяванията си Несебърското Барби.
Прунова е категорична, че хората си носят последствията заради лошотията, която са направили по-рано.

Ивелина признава, че е било страшно по време на бурята
Ивелина признава, че е било страшно по време на бурята

"Пo един или друг начин ние, хората, посягаме нa природата и сега тя ни го връща и ни наказва! Съчувствам на всички хора, пострадали от проливните дъждове. Природата никой не може да я спре. На много места в България имаше големи поражения от наводненията", каза още Несебърското Барби.
Прунова е вярващ човек и се моли пострадалите хора бързо да се възстановят от преживения кошмар и отново да имат покрив над главите си. "Моля се да обърнем отново сърцата и душите си към Бог, от който за жалост отдавна се отдалечихме. Хората са загубили вяра. Мъчно ми е, когато видя отчаяние в очите им. Като цяло всеки се е затворил в себе си. Отношенията с Бог - това са най-важните отношения, които може да имаме! Иска да ни каже да се покаем за греховете си и да се върнем при Него, за да получим благоденствие. Да не забравяме, че всички сме само гости на този свят, и да не се самозабравяме. Бог ни дава изпитания и знаци, които трябва да четем", споделя разбиранията си за живота Ивелина.

Певец, откритие на Слави Трифонов, спасява жени и деца


Певецът Владо Димов, който преди години беше открит за сцената от Слави Трифонов, геройски е спасявал жени и деца след наводненията.

За достойните му постъпки разказа рапърът и комедиен актьор Иван Динев-Устата.

 

(ВИДЕО) Вижте последиците от потопа в Арапя

 

Владо Димов
Владо Димов

"Неговите многобройни студенти знаят, че Владо е един от най-добрите ни преподаватели в Националната музикална академия, други го помнят от преди 20 години като участник в първото ни музикално риалити, но аз го познавам като един от най-добрите хора, които съм срещал през живота си. Вчера сутринта Владо се събуди така, както повечето в Арапя - до коленете във вода. За 15 минути водата се е вдигнала с повече от метър, а той е имал само един избор - да се погрижи за които може лични вещи, или да помогне на други хора. Владо не е взел нищо в себе си освен телефона и е тръгнал да спасява деца и жени", написа Устата.
И добави: "Заедно с бай Пламен са качили на покрива на най-любимата ми кръчма в Арапя хората и децата в беда. Часове са останали там, докато под зверски дъжд са чакали да отмине този ад. Днес и караваната, и колата на Владо ги няма, той изгуби много неща, за които мечтаеше и работеше от години... но децата са там, живи и здрави!".


Изплащат помощи до края на месеца


Четири са жертвите на наводненията по морето, съобщиха официално от Министерския съвет. Идентифицираните са двама мъже и две жени.

Вече са приети първите заявления за отпускане на еднократна помощ до 1512 лв. Сумата ще бъде изплатена до края на месеца. В Царево е пуснато електричеството, както и водоподаването.
На язовирите "Хаджи Яне" и "Потурнашки" се извършва контролирано изпускане на вода. Според служители на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор няма опасност от ново преливане през стените.


Забраниха къпането в Бургаско

Къпането в морето е забранено за 48 часа в Бургаска област. Причината е замърсяването на водата, както и опасността от бурното вълнение. Мерките за сигурност са въведени от здравните власти в Бургас. Институциите обявиха още, че питейната вода от водопроводната мрежа временно не трябва да се използва за пиене и готвене, а само за битови цели.


Българският ветеринарен съюз: 

Д-р Йорданова беше изключително всеотдайна с животните 


"Изключително внимателна и всеотдайна в работата си с животните, а сред колегията се ползва с много добро име, активност и колегиалност. Трудно могат да бъдат намерени думи, с които да се опише колко голяма е загубата за всички нас."

Това написаха от Българския ветеринарен съюз по повод кончината на д-р Даниела Йорданова. Младата жена загина в потопа заедно с майка си Мария Москова, която беше председател на Районния съд в Царево.

Даниела Йорданова
Даниела Йорданова

Даниела Йорданова е родена на 14 декември 1993 г. в гр. Харманли, област Хасково. Завършва през 2017 г. Тракийския университет в Стара Загора и е един от двамата пълни отличници на випуска. На 6 август 2018 г. става част от голямото семейство на Българския ветеринарен съюз като член на Областната колегия в Бургас.
"Отдадената й кариера като ветеринарен лекар започва в Югоизточна ветеринарна клиника в град Черноморец. На 11 февруари 2019 г. открива собствена ветеринарномедицинска практика в Царево, където е много добре приета от собствениците на домашни любимци и фермерите в района", пишат още от съюза.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
питър
преди 3 седмици
0
Особено такива като тази мързелива селянка, Природата не може да търпи, а тя седнала да Я спасява от останалите?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
m. semprini
преди 3 седмици
-5
Потката и мирише на кисело зеле
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени