Ники Илиев се оказа неграмотен

1455
24 Март 2019, 12:00


Ники Илиев шокира с елементарни правописни грешки. Оказва се, че режисьорът не знае как се образува множествено число в българския език – нещо, което се учи още в 5-и клас, видя HotArena.

Думата „героите” той написа на страницата си във Фейсбук не с „и” а с „й”. Повод да лъсне лошият му правопис стана кастинг за актьори, който младият режисьор прави за нов филм. Той сподели, че търси млада жена и не толкова млад мъж, а кандидати за кино слава се втурнаха да му задават всевъзможни въпроси по темата. 

„Здравейте. Понеже съм на снимки по цял ден за съжаление нямам да отговарям на коментари и въпроси. За това тези дни ще пуснем нов пост с повече подробности за геройте, видео кастинг, друга дата и така. Благодаря за интереса”, написа Ники. В този иначе кратък текст се откриват няколко пропуска от началното му образование. Освен гафа с множественото число се вижда пропусната запетая, думата „затова” трябва да е написана слято, „нямам” трябва да е „няма”, а при по-сериозно вглеждане може да се види и друг правописен проблем, забеляза "Уикенд". 

„Странно е толкова интелигентен на вид актьор, творец, сценарист, млад човек с потекло и висше образование да има проблеми с грамотността”, смятат зрителите на филмите на Илиев. 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
преди 3 месеца
0
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
кати
преди 3 месеца
-3
Това са глупости, Ники е много талантлив и образован ,а грешката е от недоглеждане или печатна.Вие понеже никога не правите грешки,нали....хихиии.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
преди 3 месеца
0
То
преди 3 месеца
-4
ТИ във вашата статия има пропуснати запетаи, но сте тръгнали да коментирате хората. Той не е учил журналистика, простено му е. Но на вас? О, забравих- то и вие не сте учили. Айде, да ви е простено.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени