Нона Йотова се срамува от името си (Актрисата всъщност е Нонка)

1106
13 Юли 2018, 16:00


Нона Йотова усърдно прикрива истинско си име вече десетки години, откакто е публична личност, разбра HotArena.


Оказва се, че актрисата и депутатка от БСП по лична карта се казва Нонка Йотова.


Проста справка с Търговския регистър показва истината за нейната самоличност. Там данните ѝ са свалени директно от документа за самоличност при регистрирането на фирмата ѝ за продуцентство, сценарни услуги, рекламна дейност и други, а към днешната дата „НОНА ПОПАРТ“ ЕООД вече не се води на нейно име. Дружеството е прехвърлено на нейния син Йоан, понеже като народен представител Нона не може да притежава частен бизнес. Въпреки това историята на бизнеса се пази и дълбоко пазената ѝ тайна излиза наяве. За истинското име на пеещата актриса знаели единици, а с умели машинации тя успяла да го скрие както от съпартийците си и опозицията, така и от чиновниците в Народното събрание. В картотеката на парламента тя отново е въведена като Нона, макар да трябва данните ѝ да съответстват на тези от личната карта.


Не е ясно защо Йотова се срамува от рожденото си име, предвид факта, че тя винаги с респект и гордост говори за цялата си фамилия, изпълнена с изтъкнати музиканти, певци и артисти. Вероятно щом я е застигнала славата, е решила, че не е доволна от избора на родителите си и е премахнала една буква от Нонка за по-голяма благозвучност. Подобен скандал преди време имаше с името на бившия ни еврокомисар Кристалина Георгиева, за която нейни врагове твърдяха, че била родена с името Сталинка.


Тогава от ефира на Би Ти Ви депутатът Таско Ерменков пусна за пръв път мълвата, а няколко дни по-късно от кабинета на Кристалина поискаха опровержение на тази информация и право на отговор. Тогава тя изнесе сканирано копие на акта си за раждане, за да потвърди, че никога не се е казвала Сталинка. Наскоро и лидерът на АБВ Румен Петков призна тайна, свързана с името си. Бившият вътрешен министър разкри, че се е прекръстил. „Всички в рода ни са Цветанови, аз съм Петков. Смених фамилията си по мое желание, без дори да се съветвам с баща си, защото ме отгледа дядо ми, който е от село Славовица. Дядо много ни обичаше. Много се грижеше и за мен, и за брат ми“, сподели политикът, предават от Ретро.
 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени