Нов скандал разтресе „Тоника“: Завистлива колежка оплю Ева, Диомов се намеси

19 Януари 2023, 10:47


Преди няколко дни скандал разтресе култовата група "Тоника".  Искрата, от която се разгоря пожарът в медиите и социалните мрежи, тръгва от едно изречение във фейсбук. Написа го преподавателката в Музикалното училище в Бургас Елза Паносян.

"А най-комично беше участието на пеещата Ева, посмях се доволно", подиграва се на изявата на певицата в новогодишната програма на БНТ Паносян.

 

Елза Паносян

Елза Паносян


Язвителният пост обаче не остава незабелязан от близката приятелка на вдовицата на Гого Найденов Тони Димитрова, която реагира мигновено. "И какво? Много ли се смяхте на Ева?", отвръща в същия стил на съгражданката си българската Бони Тейлър.

 

 

Тони Димитрова защити вдовицата на Гого Найденов

Тони Димитрова защити вдовицата на Гого Найденов


Явно жегната от иронията на изпълнителката на "Ах, морето", музикалната даскалица й отговаря с нова атака към Ева.
"Тони, явно в началото на 70-те години, когато бях солистка на "Тоника" и събирах овациите на публиката, вие още сте нямали връзка с музиката. По въпросното време аз просто си пеех, а въпросната самонадеяна певица тичаше във всички посоки и пак не можеше да ме достигне. Питайте хора, които познават професионалните ми успехи, и тогава пишете по мой адрес", препоръча Паносян на съгражданката си.


"Какво да кажа повече? Вече съм го написала. Да, не е никак справедливо към Ева. Но има ли справедливост? За тази жена, за която нищо не знам и никога не съм я виждала, ще кажа само, че думите й са попаднали в слабо време. Това е музикантски израз, означава "не навреме", коментира за "България Днес" Тони Димитрова.
За разлика от певицата именитият композитор Стефан Диомов познава Елза Погосян още от края на 60-те години.

 

 

Ева Найденова

Ева Найденова


"През 1969-1970-а основах "Тоника" като инструментален състав, който съпровождаше певци. Тогава Елза, още с бащината си фамилия Жираир, бе едно много симпатично малко дете, на не повече от 10 години. И аз я взех в състава, защото пееше много добре", спомня си маестрото.
Той поясни, че единствената причина Паносян да не попадне в "твърдото ядро" на "Тоника" е нейната възраст. И Ева Найденова, и Анастасия Бинчева били значително по-големи от нея, уточнява Диомов.

"Елза, която много уважавам и никога не съм бил в конфликт с нея, вероятно е казала това от ревност", предполага "бащата" на "Тоника". Композиторът добави, че "тя не е права, защото Ева, както и всички нейни колеги от състава, заслужават почит и аплодисменти, а не присмех".
"Смятам, че Елза ще си вземе думите назад. Не може така! Вярвам, че тя вече съжалява за казаното", убеден е Стефан Диомов. Той разказа още, че на юбилейния концерт за 50-годишнината на "Тоника" Паносян също е пяла с всички на сцената. "Беше много вълнуващо, публиката не спря да ни ръкопляска", допълва маестрото.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Светла
преди седмица
0
Никой не е чувал и виждал въпросната Елза! Не знам откъде това самочувствие, че да плюе по доказан и невероятен глас като Ева! Човек трябва да гледа реално на себе си!2hbbpx
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени