Нов скандал с „Гълъбо” на Вида Пиронкова

25 Юни 2023, 12:00


Песента на Вида Пиронкова „Гълъбо” е на път да се превърне в най-скандалното парче в родината. Миналата сряда парчето за пореден път стана повод за спорове на композиторката с неин колега, след като тя се сдобри с евеца Миро, с когото с години бяха в конфликт за авторски права.

Този път композиторката обвинява колегата си Светослав Лобошки, че се представя за автор на „Гълъбо”. Пиронкова публикува в социалните мрежи запис от концерт в Петрич, на който млади изпълнители пеят негова музика. На записа се чува как водещият обявява: „Музиката му вълнува и оставя траен отпечатък в душите на слушателите. Такава е и песента „Гълъбо”. Това вбесява Пиронкова, защото парчето е нейно, а не негово.

„Светослав Лобошки, как ще обясниш това, което чувам?! Би ли ми обяснил публично, че аз вече нищо не разбирам? И само да добавя, че са уведомени „Музикаутор”, Министерство на културата и други органи!”, обръща се Пиронкова към Лобошки чрез социалните мрежи. „Защо ползваш моята песен, обявявайки я за твоя, на концерт с твои песни и дори не си правиш труда да ме уведомиш или поискаш разрешение, а също така и да заблуждаваш обществеността в Петрич, че песента е твоя?!”, ядосва се композиторката.
В записа част от текста на водещия е отрязан. Лобошки твърди, че именно заради този монтаж е създадено впечатление, че песента е била обявена за негова. Такова нещо всъщност не се било случвало. Той обаче настоява, че също е имал участие в създаването на „Гълъбо”. „Аз съм част от екипа, който е работил по тази песен”, твърди Лобошки. Бил написал нотите, които са ползвани при записа. „Много добре знаеш, че нотичките и за пианото, и за челото са изписани много преди ти да ги изсвириш и компютърът ти да ги изпише”, отговаря му Пиронкова
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Критик
преди 3 месеца
-9
Отватителна, досадна, лигава песен! Кво толкова спорят!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени