Ошушкват го! Данъчните взимат къщата за гости на Милко Калайджиев

01 Май 2023, 12:00


70-годишният певец казва, че нервите и стресът са най-големия бич, готви се да живее 100

 

4-годишната сага между данъчните и фолкпевеца Милко Калайджиев изглежда да е на финалната права, след като НАП официално обяви Калайджиевата къща в свиленградското село Мезек за продан. Началната цена на търга през май е 600 000 лева. Известният изпълнител многократно заявява, че води съдебен спор с данъчните за къщата с надеждата тя да си остане негова, пише Уикенд.

 

„С НАП водим дела от години. Делата си вървят, ние ги съдим, след това те ни съдят и така. 284 къщи се въртим в този кръговрат. Няма нищо трагично и дори да ми вземат къщата. Не ме интересува и грам“, кълне се бащата на фолка. Миналата година той казва, че за 71-годишния си живот е разбрал, че нервите и стресът са опасни за здравето и гледа да ги избягва. Нещо повече – готви се да надживее баба си, починала на достолепните 103 години. Милко продължава да пее и се радва на непрекъснати покани за участия. Това му носи не само приходи, но и години за пенсия, каквито той няма, въпреки че е надхвърлил 70-те.


Милко Калайджиев е сред най-работливите във фолка не само заради активното си присъствие на сцената, а и заради любовта му към работата. През годините земеделието е неизменна част от неговото ежедневие, посветено преди време на това да изучи синовете си. Днес вече те са поели своя път и сами печелят, а според Милко в България ще оцелеят само едрите земевладелци, които получават субсидии. Певецът не се занимава вече с отглеждане на дини и друга полска продукция, зарязал е и усилията да припечелва от близкия язовир. Въпреки това по цял ден не сяда и все намира какво да ремонтира и майстори в дома си и къщата за гости. Милко казва, че много от удобствата в нея са негово лично дело, но не иска да признае, че му е мъчно да се раздели с нея.


В края на 2019 г. е обявено, че къщи за гости в България трябва да върнат общо 46,4 млн. лв. като резултат от проверката на Държавен фонд „Земеделие“ в обектите, направени с европари по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г. Тогава става ясно, че фолкпевецът трябва да върне около 304 хиляди лева за къща за гости за алтернативен селски туризъм в село Мезек.


Мястото е красиво и явно е направено с много любов и желание. Върху един декар е издигната къща с пет модерно обзаведени стаи с всички удобства. В обявата на данъчните се отбелязва, че сградата е в отлично състояние. Самият Милко в края на миналата година се хвали, че прави всичко възможно да подържа отлично имота и на гостите му да е удобно и незабравимо. Засега обаче държавата в лицето на НАП е на път да го лиши от къщата за гости, като иска не 304 000, а 600 хиляди лева за нея като първоначална сума на търга през май.

Ако апетитното място се продаде, на Милко може и да се наложи да го гледа по-младата от него с 22 години съпруга. Той многократно обявява къде на шега, къде сериозно, че се надява на това. Засега гледа да не се тормози и да живее спокойно сред хората, които обича.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени