Осиновеният Васко от с. Бъркач вече е Мишел Коради в Италия

10 Ноември 2022, 14:04


Историята на Васко започва с раждането му в плевенското село Бъркач. Биологичната му майка го кръщава Васко Колев Илиев, след което го изоставя в дом за сираци.

След две години в институция детето е осиновено от италианското семейство Коради. Те му дават името Микеле. Целият съзнателен живот на българчето преминава в италианския град Падуа. Новите родители на Васко са католици, които му дават престижно образование и го възпитават в християнските ценности. Осиновителите му подкрепят неговите интереси, записват го на курсове по езда и дори му купуват кон. Настойниците никога не са криели от Микеле, че е осиновен, но никой от тях не знае коя е майка му заради тайната на осиновяването у нас.

С годините младежът пораства и има само една мечта - да открие биологичната си майка.

"Не се чувствам италианец. Живея сред италианци, но имам българска кръв, имам циганска кръв", споделя преди време българският италианец.

Обсебен от миналото си, когато става на 18 години, Микеле и родителите му заминават за България в търсене на жената, която го е родила. В дома за изоставени деца в Плевен и в общината отказват да дадат информация къде живее майката и те са принудени да се върнат без резултат в Италия.

В Падуа Микеле се влошава и влиза в психиатрична клиника. Две години по-късно отчаяното момче пише публикация във Фейбук група на град Плевен.

Там му дават информация за адреса на майка му. Екип на Би Ти Ви проверява и открива жената, родила Васко. Оказва се, че Микеле има 11 братя и сестри и над 80 племенници в плевенското село Бъркач.

Роденият като Васко Илиев 20 години по-късно се завърна в Плевенско като Микеле Коради от Падуа.

"След като намери биологичната си майка, Микеле заживя с нея и ромското им семейство. Всекидневието му коренно се промени, но на Коради му хареса. Почувства се у дома си. Там преживя много интересни и незабравими моменти. След като парите на Микеле, с които е дошъл от Италия, свършват, заминава да работи в Испания, а след това и в Германия. Момчето практикувало много интересни и нетипични професии и накрая се завърна при осиновителите си в Италия, трансформиран като жена", разказа пред "България Днес" журналистът от Би Ти Ви Стоян Георгиев, който е откривател на Васко/Микеле/Мишел.

Георгиев се среща наскоро с Микеле пет години след завръщането му в Италия вече като жената Мишел. Журналистът подготвя втора част на филма, разказващ историята на Васко от Бъркач.

Докато екипът ни разговаря с него, вчера ги разлюля земетресение с магнитут 5,7 по скалата на Рихтер. Въпреки неблагоприятните условия филмът е заснет и ще бъде показан в неделя в "120 минути" в ефира на Би Ти Ви.

"Това е завладяваща и интересна история. Микеле постепенно се трансформира в Мишел. В момента е на хормонална терапия и тепърва му предстои операция, която ще го направи истинска жена. В момента той живее в Падуа с родителите си, за които създалата се ситуация е много трудна. Ще им е сложно да приемат, че вече имат дъщеря", добави пред вестника Георгиев.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Фани
преди 3 седмици
-1
Циганчето свършило парите и пак се натресло при осиновителите, който явно трябва да платят за операцията. Пуст и ген.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Явор
преди 3 седмици
-1
Я, Рашия и Джорджано
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
gabi
преди 3 седмици
-2
не нормална работа, свършило парите и отишло по Европа та ама там разбрали, че като жена повече се изкарва от секс и станал травеститка. На капак на всичко вместо да се скрие вдън земя от срам то ще го прожектират по телевизора в предаването на другото циганче, което поне се облича като мъж.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Ели
преди 3 седмици
0
Затова дори и да нямам деца, не бих осиновила циганче. Гена си е ген! А от тях е почти невъзможно да излезе нещо читаво.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Priaten den
преди 3 седмици
-12
Prekrasna logika! Verna, vlik(a) si! Samom deto sas sashtiat tozi gen, edna osinovena tsiganka shte stigne do Amerikanskiat senat savsem skoro! Ili sega shte obvinish tapiat gen na amerikantsite, che sa tapi, glupavi i sa go sopusnali? Vseki chovek e razlichen, spetsifichen i zavisi i ot sredta i ot harakrera i ot roditelite si:)


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени