Падение: Губернаторът на Перник се снима в клип на Гери Никол! Искал да подкрепи изкуството?!

13 Май 2023, 07:09


Областният управител на Перник се снима в новия клип на Гери Никол, писа  "България Днес".

Участието на политика в чалга видеото "Моля те" беше потвърдено от самия губернатор Людмил Веселинов, който разказа пред вестника ни за изявата си.

"Снимах се в клипа на Гери Никол, за да подкрепя творчеството й. Аз съм човек на изкуството и смятам, че то трябва да бъде почитано във всичките му форми, без значение дали е визуално пластическо или музикално", заяви пред "България Днес" Веселинов.


Клипът на "Моля те" започва с губернатора, който в образ, наподобяващ Шерлок Холмс, с бавна крачка се приближава до картината "Харамии" на Христо Берберов във фоайето на минната дирекция в Перник. Веселинов вади лупа като истински изследовател, за да проучи детайлно картината, рисувана преди повече от 110 години.

Гери Никол вкара кон в минната дирекция
Гери Никол вкара кон в минната дирекция

Клипът "Моля те" бе заснет в началото на януари тази година. Тогава певицата влезе с провокативно облекло и вкара в емблематичната сграда бял кон, което нажежи страстите на перничани. Въпреки че животното прекарва едва няколко часа в минната дирекция, голяма част от жителите на града не одобриха постъпката на Герито. Скандал се развихря и около визията на певицата, която се преориентира от поп музиката към чалгата - във видеото Гери Никол разголва задните си части пред огледало.

Певицата се разголи във видеото
Певицата се разголи във видеото

"Не смятам, че имам главна роля в клипа на изпълнителката. Участвам съвсем в началото в отделен кадър, който въвежда в самата сграда. Всичко стана инцидентно - екипът, с който работи Гери Никол, поиска да използват историческата част на сградата и ми предложиха да взема участие", каза още Веселинов.

Веселинов в роля на Шерлок Холмс
Веселинов в роля на Шерлок Холмс

Пернишкият областен управител сподели, че не е специалист по музика и не може да даде оценка на певицата, но според него всеки, който се занимава с изкуство, трябва да бъде подкрепян.

"Като художник и доктор по изкуствознание и изобразителни изкуства смятам, че в България трябва да уважаваме и подкрепяме всеки, дръзнал да се занимава с изкуство. Особено младите и талантливи хора имат нужда от това", завърши с позитивно послание областният управител.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
баста на чалгата
преди 3 седмици
0
Този подкрепил простащината.....А се води че е е доктор по изкуствознание и изкуства, както и магистър по „Книга и печатна графика“ в Националната художествена академия. Той е преподавател в Софийския университет. Автор е на графичния дизайн на над 200 книги. От 2015 г. до 2017 г. Людмил Веселинов е бил член на Съвета на директорите на Националния дворец на културата ЕАД, Конгресен център – София. От 2017 г. до 2021 г. Веселинов е бил член и председател на Съвета на директорите на държавното строително-надзорно дружество „Агроводинвест“ ЕАД.....Какви кадри само назначава служебния кабинет на другаря президент Румен Радев.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени