Поредната криза: Калин Терзийски е отчаян, разпродава картините си

08 Август 2023, 10:29


Когато си загубен, вече не ти трябва каквото и да било, казва психологът писател

„Всички картини - за продан! Жалко е. Когато си загубен вече, не ти трябват нито картини, нито каквото и да било“, написа поетът и сценарист Калин Терзийски в нета под снимки на негови картини.

Завършилият медицина във ВМИ се обърна към приятелите си и обяви онлайн, че: „ПРОДАВАМ ВСИЧКИТЕ СИ КАРТИНИ на каквито вие прецените цени. Да определям цени сега ми е противно и смешно. И без друго продавам картините си почти без пари - не ми трябват вече. А парите за хляб ще стигнат. Дори и хора от желязо като мен се отчайват“, изпадна в откровения Терзийски.

До приключването на броя редакцията ни опитва неведнъж да се свърже с твореца, но безуспешно. Така че причините за тези мисли на писателя остават неясни.

Див и весел като лъв аз рева сутрин, казва Терзийски
Див и весел като лъв аз рева сутрин, казва Терзийски

 В постовете си Терзийски твърди още, че според него от изкуството нямало смисъл, и добавя: „Може да си силен дори като мен, да издържиш всичко. Но когато омразата, нищожната злоба, неблагодарността и животинското презрение на дребния към големия прелеят бентовете, ти просто умираш“, казва още той и подтиква близките и последователите си да вземат картините му без значение кои и колко. „Все едно е вече - мечтата свърши! Мога да кажа, че имаше и някои добри мигове. Седемнайсет, или нещо такова“.

Почитателите на пиперливия психолог видно изпадат в леко недоумение от производствените пориви на артиста. Терзийски пише, че макар да ги раздава, няма да може да праща картините си чрез куриер, защото нямал сили. „Просто ще ги натрупам в галерия „Лампион“, уточнява Калин. На някои от привържениците на Терзийски поведението му изглежда несериозно и се чудят „боледува ли, или просто го мързи“. Други контрират: „Питай го, ако искаш. Аз приемам това, което казва, без да имам нужда от разяснения, защото го обичам“. Трети по-пристрастни изпадат в истинска изповед и отсичат: „Тези картини не бива да се продават, на никаква цена!“.

Някои от творбите на психолога, които иска да подарява
Някои от творбите на психолога, които иска да подарява

Работилият и като дърводелец Калин дяволито казва в мрежата също, че станал магьосник и от сварено яйце с черупка можел да направи по чудодеен начин сварено яйце без черупка. Разбира се, това са типични за саркастичния му стил думи, към които добавя още: „Той правел тайнствени движения с ръце и само след минута чудото ставало. Калин дори веднъж съживил един флумастер, като му капнал спирт. Но това вече е от тайните велики мистерии, за които се мълчи“, реди мисли Терзийски. И дори прати 20 метра под земята изгората си, клиничния психолог Ивана Генова.

От "България Днес" се свързаха с дамата по телефона. Тя вдигна, с което опроверга думите на Калин: „Ивана умря. Не беше добър човек, но мир на праха ѝ“. Г-жа Генова логично и любезно отказа всякакъв коментар.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени