Преди да нареже Дебора от ревност, Георги избил три зъба на горски

02 Август 2023, 09:33


За побой с избити три зъба на горски служител е осъден насилникът с макетното ножче Георги Георгиев, известен вече като Георги Макетното ножче! Душманинът, нарязал Дебора Михайлова от Стара Загора, два пъти е отговарял пред Темида за побои и е бил в полезрението на МВР още преди 2019 г. Това става ясно от съдебните актове, с които е наказан, с които "България Днес" разполага.


Пет години преди да разгневи цяла България със случая "400 шева", на Георги вече му се носи лоша слава в село Братя Кунчеви, където живее. Охранителят не се ползва с добро име сред местните, които го описват като конфликтна личност. Тогава се води на превантивна дейност в МВР. С Георги Макетното ножче са провеждани профилактични беседи, но това не оказва положително въздействие за промяна в поведението му, отчитат специалистите.


Първият досег на Георгиев с правосъдието е на 6 април 2019 г. На тази дата той е на работа като охранител в дискотека. В клуба идва голяма група от лесничеи, които решават да отпразнуват Седмицата на гората на участие на фолкпевица в заведението. Около 3 ч., след като чалгаджийката си тръгва, един от горските се скарва с друг клиент на заведението и започва скандал. Охранители ги изкарват навън. Докато чака пред дискотеката, горският вижда, че част от клиентите, между които и колегите му, започват да излизат от аварийния изход. Оказва се, че това е заради бой в заведението.


Докато седи на масата си, горският Д. Т. е нападнат от трима души. Това са охранителят Георги Георгиев и двама негови авери - редник от войската и цивилен. По пътя си Георги събаря от стола човек от празнуващата компания, който пада по гръб и си наранява глезена.

 

Без да обръщат внимание на пострадалия, тримата се насочват директно към Д. Т. и започват едновременно да го налагат. Фраскат го с две ръце с юмруци по главата. Мъжът пада на земята и се свива с ръце над главата. След това се опитва да стане, но тримата отново го фраскат.

 

(ВИДЕО) НАРЯЗАНАТА ДЕБОРА ПРОГОВОРИ И РАЗПЛАКА БЪЛГАРИЯ: Твоят смях като нож се забива вътре в мен!

 

В този момент негов колега отвън разбира, че го бият, и влиза, за да помогне. Хваща мъжа през кръста и го вдига, но охранителите го удрят в ребрата и го изпуска. Баща и син също се включват на помощ, но гардовете нападат и тях.


"Кажете, момчета, какво е станало - ние сме тук, за да се веселим?", пита един от роднините. Въпросът му остава без отговор. В този момент се отваря аварийният изход, част от хората са изхвърлени навън и боят приключва.


Човек от празнуващата компания се обажда на тел. 112 и на мястото пристигат патрулка и линейка. Лицето на пребития Д.Т. е покрито с кръв, цялото насинено и подуто, а горните му предни три зъба са счупени наполовина. Съдебните медици установяват кръвонасядания и отоци по главата, разкъсно-контузни рани и кръвонасядане на горната устна и частично счупване на коронките на зъби 11, 12 и 21. Според експертизата травмите на лесничея може да бъдат получени при нанасяне на удари в областта на главата и лицето с юмруци.


За побоя са събрани свидетелски показания, направени са 13 разпознавания. Горските посочват именно Георги Георгиев като един от биячите. Аверите му също са разпознати. Делото е внесено във Военния съд в Пловдив заради участието на военнослужещ в побоя. Редникът е в армията от 2017 г. и е помощник-гранатометчик в едно от военните формирования.


По случая са повдигнати обвинения, за които се предвижда до 2 г. затвор. С решение от януари 2021 г. магистратите с пагони признават тримата подсъдими за виновни за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, а Георгиев и като длъжностно лице - сътрудник охрана. Понеже Георги и останалите двама са неосъждани, служителите на Темида ги освобождават от наказателна отговорност и им налагат административни санкции глоба от по 1000 лв.


В решението си съдиите отбелязват, че за деянието няма личен мотив, участниците не са се познавали, а пострадалият не е предизвикал с нищо побоя. Затова се приема, че той е извършен по хулигански подбуди, с явно пренебрежение към обществените ценности и обществото. Извършителите не зачитат правовия ред и телесната неприкосновеност, стремят се да наложат волята си по престъпен начин, коментират военните магистрати. Присъдата влиза в сила през март 2021 г.


Наказанието не трогва особено Георги Георгиев, който през февруари 2022 г. пак се проявява. Районната прокуратура в Стара Загора го погва за нов побой - че причинил на Р. Г. лека телесна повреда. Потърпевшият се разминава с множество отоци и кръвонасядания по главата и гръба. Според обвинението престъплението отново е извършено по хулигански подбуди.


Георгиев се признава за виновен и сключва споразумение за пробация. Сделката е одобрена от съда през януари т.г. и е равносилна на влязла в сила присъда. Наказанието на бияча е за срок от 6 месеца да се подписва два пъти седмично и да се среща с пробационен служител. Той е осъден да плати на пострадалия 1600 лв. за разноски. Прекратени са претенциите за 10 бона, искът може да се разгледа в друго производство, посочва съдът.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Куки
преди месец
-10
Също като ултрасите на Левски. Шиптъросват хората, а те самите са 90% с лилави венци и шоколадова боя в кръвта си. Налага се да търпим джоревците. Катъра се смее на мулето!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Изрод!!!!!!
преди месец
-12
На този БОКЛУК му личи от 2000км., че е душевно болен! Този да го го заключат ЗАВИНАГИ!!!!! Егати циганската, мазна, гнусна мутра има! Дебел и мазен! С гнусен агресивен поглед! Дебела свиня, гнусна!!! Бог ще те накаже!!!!!! И децата ти!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
кармата
преди месец
-6
Психопат за затвора, това, че не е убил хората е чиста случайност, да лежи поне 20 години този в дрънголника да го малтертитат като куче другите затворници, това заслужава
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени