Проблеми вкараха Александър Сано в болница

21 Май 2023, 09:00


Александър Сано е бил в болница за проверка на червата и стомаха си, сподели самият актьор. Той твърди, че всичко със здравето му е наред, но се говори, че преди прегледите е бил сериозно притеснен, защото отдавна чувствал дискомфорт. В артистичните среди се шушука, че проблемите с осиновения му син Иво Карамански-младши са се отразили и на здравето на бащата.

 

Александър Сано се е изследвал миналата седмица в софийската Военно-медицинска академия при един от най-популярните гастроентеролози у нас – проф. Крум Кацаров. Актьорът се е подложил на колоноскопия и гастроскопия, сподели самият той в социалните мрежи, като публикува снимка от момента, в който се е събудил от пълната упойка, която са му направили заради изследванията. „Поствам, докато съм още леко сънен... Изследвах си черва и стомах. Нищо ми няма. Безкрайни благодарности на екипа на проф. Кацаров – огромни професионалисти. И съвет към мъже и жени над 45 – отделяйте време веднъж на няколко години да се проверявате, важно е! Желая ви ден като моя, демек - прекрасен!”, написа актьорът. Много хора се втурнаха да му пожелават скорошно оздравяване, а той отдели време, за да обясни на всеки от тях, че резултатите му са добри и няма от какво да се възстановява.

Според слуховете обаче Сано е бил сериозно притеснен от болки в стомаха, които са го накарали да се подложи на изследванията. Отдавна е установено, че стомашно-чревният тракт има силна връзка с емоционалните процеси и се влияе изключително много от стрес. Не е случайно, че подложените на силен стрес хора редовно развиват язви. Актьорът, макар че изглежда спокоен и винаги е усмихнат, имаше големи лични проблеми в последните години. Известно е, че осиновеният му син Иво Карамански, който е дете на съпругата му – Нели Атанасова, претърпя ужасяваща катастрофа през есента на 2021-а, след която се наложи да ампутират лявата му ръка. Лечение му в чужбина е било изключително скъпо и е стопило всички спестявания на семейството.

Актьорът, който е отгледал момчето като собствен син, нито веднъж не се е оплакал от липса на средства. Той обаче е работил почти денонощно, за да финансира лечението и да купи протезата на момчета. Не е имало нито един проект, който да откаже в онзи период, твърдят запознати. За да намери парите, освен във филма „В сърцето на машината”, в който е основен актьор и копродуцент, се е включил в шоуто „Като две капки вода”, в сериала „С река на сърцето”, заради който месеци наред е живял във Видин далеч от семейството си, поемал е ангажименти в частни партита, възстановил е дори проекта си „Братя Мангасарян” със своите колеги Силвестър Силвестров и Владислав Петров. Съчетанието между преумората и тревогите за доведения му син най-вероятно са дали резултат в стомашни оплаквания.

Актьорът не е чакал нещата да станат нетърпими, а се е подложил навреме на профилактични изследвания. За щастие се е оказало, че всичко поне засега е наред. Някои от последователите му в социалните мрежи го ожалиха, защото гастроскопиите и колоноскопиите не са леки. Сано обаче сподели, че не е имал проблеми с тях. „32 часа неядене (не бих го нарекъл глад), 30 минути и за двете проверки, събуждане след 2 минути и изписване след още час на 100% адекватен”, описа той накратко протичането на изследванията. И призова всички да последват примера му и да обърнат внимание на профилактиката
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени