Рачков с рекордна заплата – 80 бона на месец (Комикът е най-скъпоплатеното тв лице у нас)

https://hotarena.net/pod-pricel/rachkov-s-rekordna-zaplata-80-bona-na-mesec HotArena.net
Рачков с рекордна заплата – 80 бона на месец (Комикът е най-скъпоплатеното тв лице у нас)
Димитър Рачков официално е най-скъпоплатеното лице в тв ефира. Комикът се завърна със собствено шоу по Нова телевизия миналата неделя, а рейтинът бе размазващо висок, достигайки немислимите 2,54 милиона зрители! Оказва се, че актьорът получава и доста солидно възнаграждение за изключителната си популярност.

За всяко издание на „Забраненото шоу на Рачков”, Митко ще получава сумата от 20 000 лева. Хонорарът е предварително договорен и е обвързан с рейтинга, писа „Уикенд”. Гледаемостта не бива да пада под 1 милион зрители – нещо, което комика ще постига с лекота, а още с първото издание „преизпълни нормата” цели два пъти и половина. Елементарна сметка показва, че за месец бургазлията ще получава общо 80 000 лева! Подобни хонорари в момента не получава нито едно тв лице у нас. Рачков обаче явно си заслужава всяка стотинка, коментират в тв средите.

„Забраненото шоу на Рачков” по Нова телевизия предизвика фурор, макар и да се оказа претоплена манджа. Поне една трета от първото му издание бе повторение на смешките от театралния спектакъл със същото име, с който актьорът вече от години обикаля страната. Въпреки това шумно рекламираното ново неделно предаване събра безпрецедентните 2,5 милиона зрители пред телевизорите. В него се включиха още три от най-големите звезди на родната комедия – Любо Нейков, Краси Радков и Мариус Куркински.
Още от самото начало „Забраненото шоу на Рачков” напомни за нещо познато. Скечът, с който предаването бе открито, очевидно бе заимстван от отдавна спряната поредица „Пълна лудница” на „Господари на ефира” – с Жоро Бекъма и Мама Божка – Мария Сапунджиева. Когато към Рачков се присъедини Краси Радков, нещата съвсем започнаха да изглеждат познати, тъй като именно любимият актьор на Слави Трифонов бе гост в шумно рекламираното издание на „Забраненото шоу” в софийската зала „Арена Армеец” миналата есен. Голямата изненада бе появата на Любо Нейков. Никой не очакваше подобно участие, тъй като едрият актьор има договор в конкурентната Би Ти Ви, в която след една година прекъсване той отново прави емблематичното си шоу „Комиците”. Неслучайно Рачков изказа специална благодарност на конкуренцията, че е позволил подобно участие. Оттук нататък обаче – нищо ново от Господаря на ефира.

Самият старт на шоуто в залата бе едно към едно взет от театралния му спектакъл. Като се започне от репликата „Не ми е лош декорът”, мине се през голата бебешка снимка на водещия и забележките за неговата „антенка”, която подсказвала, че един ден ще се занимава с телевизия, и се стигне до детската снимка с фотоапарата върху „антенката”, всичко е играно десетки пъти от Рачков във всевъзможни зали в страната ни, в които е представял своето „забранено шоу”. При сравнително добра памет всеки, който е ходил да го гледа в театър, можеше да изрецитира смешките, които звездата изстреля пред камерите. Известна нотка на изненада имаше в бенда на шоуто с водещ вокал Рафи Бохосян, тъй като в оригиналния спектакъл музиката се пуска от диджей. Но иначе сходствата бяха толкова много, че едва ли някои би се учудил защо Рачков се пошегува, че е взел за сценаристи „млади момчета, готови на много работа за малко пари”. Да препишеш с леки промени вече готови смешки си е работа точно за такива хора.  

Разговорът между Рачков и Краси Радков беше едно към едно с този в „Арена Армеец”. Както през есента, Радков обясни, че хората по улиците го наричали Димитър Рачков, а Рачков каза, че на него пък му казвали Краси Радков. Това сложи край на всички надежди, че за телевизията е подготвено нещо ново и оригинално. Още повече, че в „Арена” всичко това бе изиграно не веднъж, а два пъти, в два поредни дни. Добре поне, че след емблематичния диалог на сцената не излязоха  „Ку-ку Бенд” с авторски рецитал, както стана в залата преди няколко месеца!

Смешките на Любо Нейков, за разлика от неговото лично присъствие пред камерите, също не бяха никаква изненада. С тях „Забраненото шоу” заприлича на клонинг на „Комиците”. Единственото интересно включване бе на Мариус Куркински, който се появи с картонен танк, понеже избягвал да кара истински по улиците. И разказа историите си от казармата. Някои зрителите обаче коментираха, че големият театрал вече и сам не знае колко пъти е разказвал същите тези истории в своите публични прояви. И заподозряха, че явно много е закъсал за пари, щом се е навил да участва в тази хартура.

Епизодът с празнуващия 43-и рожден ден Азис, който бе последният гост на Рачков за вечерта, бе специално подготвен – поне той не беше повторение от театралните му прояви. И все пак бе възприет като дежавю, защото от миналата есен Кралят на фолка блика отвсякъде в Нова телевизия. Първо бе детектив в „Маскираният певец”, после го вкараха в „Като две капки вода”, а сега вече е и при Димитър Рачков. Любопитна бе появата на майка му пред камерите, представена като специалната изненада на певеца за личния му празник. Но много зрители заподозряха, че това не е било никаква изненада. Самият Азис се изпусна да погледне в камерата миг след като прегърна майка си. И не изглеждаше никак изненадан. От песента, която изпя на финала, стана ясно, че Рафи Бохосян, който по едно време се включи в изпълнението, пее по-добре от Азис. Жалко, че няма неговата популярност! Жалко и за дългото чакане на шоуто на Рачков. За близо година екипът му не е успял да измисли нищо друго, освен да копира това, което актьорът от години играе. Дано следващите епизоди предложат наистина нещо ново, надяват се зрителите

Удари фатално рейтинга на Мария и „Талантите”

Въпреки критиките към „Забраненото шоу на Рачков” предаването постигна целта, с която бе създадено – огромен рейтинг и нанасяне на фатален удар върху конкуренцията. Както „Уикенд” прогнозира, интересът към „България търси талант” на Би Ти Ви рязко е спаднал, благодарение на новото предаване. Господарят на ефира отбелязва с цели 25% по-висок резултат сред зрителите в активна възраст в сравнение с „Талантите”. Нова тв отчете и огромна гледаемост в интернет – над 40 000 гледания само в неделната вечер.
Най-вероятно умишлено бяха обявили продължителност на шоуто от два часа, а го проточиха до два часа и половина. По този начин покриха началото на „Папараци” с бившата любима на Митко – Мария Игнатова. Вестникът ни вече писа, че „Папараци” е пред спиране. След фаталния удар на Рачков безславното му бъдеще вече е гарантирано. Продължаването извън предварително обявеното време не е случайно, тъй като шоуто е било на запис и е имало прекрасна възможност да го изчислят с точност до секунда. Доказателство, че е на запис, е че във вечерта на излъчването му Любо Нейков, който бе основно действащо лице, имаше премиера в Сатиричния театър в София. Очевидно не е било възможно комикът да се намира на две места едновременно.
Между другото Рачков се пошегува с Мария в ефира на Нова, който отдавна е забранена територия за нея. Една от смешките му бе за любовта, при което бендът изсвири песента „Мария” на „Фамилия Тоника”.

Комикът имал тежка сценична треска

Въпреки големия успех и въпреки дългогодишния си опит, Димитър Рачков е бил със силна сценична треска преди старта на шоуто. Комикът вдига висока температура и е силно притеснен, казаха от екипа му. В нощта преди шоуто той е спал едва 3 часа. „Доволен съм от старта, но сега предстои още повече работа”, каза актьорът ден след премиерата. От преумора, той спал цели 17 часа в понеделник вечерта – преди това пак не мигнал, тъй като рано сутринта трябвало да гостува в сутрешния блок на Нова.
Всъщност, шоуто трябваше да стартира по Нова през септември миналата година. Причина за отлагането му става пандемията от коронавирус. За да влезе в есенната програма, подготовката за предаването е трябвало да започне през юни, юли, когато всичко е прекалено несигурно и неясно. Затова екипът решава да остави шоуто за пролетта. Същевременно преценяват, че Геро ще води и „Капките”, за да може Рачков да си почине и да се подготви добре.

8 Коментара

Има маската на смърта

преди 3 години

Да ще патува

Коментирай

......па

преди 3 години

Шоуто му не беше нищо особено.Сбириток от стари изтъркани лафчета,излагацията на Росица Кирилова и Илияна Раева/не обаче на гимнастичките и/.Само Марус беше на ниво,а Рачков до него и до Нейков и Краси Рядков се видя ясно колко е надценяван като комик.Азис беше абсолютно излишен.Спрях да гледам /дори от любопитство/ когато той се появи.Изтъркан отвсякъде и той.

Коментирай

,да бая баластра за пълнеж....

преди 3 години

росито, хвана ме срам--издъхващ ужас, илияна, изобщо непасваща - с вид на сбъркала метоха монахиня....Азис и фамилия, не изтърпях..... другото не видях, че го прехвърлих на запис. Ама щом има кой да го гледа, ще му плащат!

Коментирай

Ина

преди 3 години

Клоун. И на сцената, и в живота, както се оказа. Изкарва си парите честно, но е един клоун.

Коментирай

Алла

преди 3 години

Като има балъци, които да му дават такива пари... Пък той вече взел-дал... изтъркан отвсякъде.

Коментирай

ами,

преди 3 години

Прехваленото рекламираното шоу на Рачков си се оказа една тенджера под налягане. Сега ще се изредят като гости всички убитаци у държавата които обикалят от години всички телевизии/и са втръснали на аудиторията/ като посредствени артисчета,плейЛейки,чалгаропитеци.Ще покани понякога някой читав за черешка на тортата,но като е плесенясала отвътре,читавия няма да промени общия горчив вкус.

Коментирай

е

преди 3 години

Защо му гледате в паничката? Колко години се труди той в това поприще? Дай Боже всекиму да достигне до това!

Коментирай

......па

преди 3 години

Защото започна да изскача и от хладилника на всяко българско семейство както онзи Блатечки преди време.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.