Рапърът Георги Енчев: Докторите не разбраха, че баща ми е с инсулт

16 Юни 2023, 08:56


Беше много зле, а ни оставиха да висим 20 минути на вратата на "Пирогов", гневи се певецът

"Историята е ясна - един здрав, прав и корав човек се разболя от всевъзможни "мръсотии" и си отиде само на 69 г.!", гневен и едновременно тъжен е рапърът Георги Енчев от нашумялото в началото на века хип-хоп дуо Румънеца и Енчев. Причината - недоглеждане, според Георги, от страна на лекарите в "Пирогов" и лоша диагностика за състоянието на баща му Енчо, който почина преди броени дни.

"Този декември сме в задръстване с баща ми в колата близо до "Пирогов". Стана му лошо, почна да трепери. Пуснах парното на макс, а не беше толкова студено. Макар зимното яке, пак му беше студено", споделя пред "България Днес" Енчев. "В един момент виждам, че не може да говори - направо беше обелил очите. Питам го добре ли е, не ми отговаря. Само успя да ми кимне с глава, като казах "Пирогов". И с 200 "запалих" гумите натам. Влизаме, стоим на входа 20 мин., и никой не ни обръща внимание. Буквално се разкрещях за лекар, не ми издържаха нервите, и чак тогава се появи жена с очила. И ме пита за кръвното му. Представяте ли си?!", с треперещ глас се сеща за преживяното музикантът.


Жената с очилата вбесила Енчев: "Те майтапят ли се с мен?! Той всеки момент ще умре, те ме питат за кръвното!", гневи се Георги. Според него очакванията на всеки пациент, стигнал до "Пирогов", са за немедленна реакция от страна на медиците. "Нищо подобно, брат! Той не може да ходи, тежи, нося го, едва го добутах с количка до един кабинет. Със сетен дъх ми каза, че има нужда от тоалетна. И докато се случваше това, ни изгониха от един кабинет, в друг не ни обърнаха внимание", разказва перипетиите си Енчев. Баща му нито минал през скенер, нито му направили рентгенова снимка, нито им казали да мерят кръвното му, нито какви лекарства да приема. "Изписаха си го след две седмици и айде - по живо, по здраво! Продължихме да го лекуваме в друга болница. Там му направиха всички необходими изследвания, но! Само едно нещо е било пропуснато преди това - инсултът! Никой не е погледнал в главата му!", тъжи за татко си певецът.

Той смята, че всичко в цялата ни система е опорочено. И дори и да има български д-р Хаус, всичко е сбъркано, и допълва: "Да си лекар е призвание, не е някаква си професия - да ходиш да носиш камъни и да мажеш тухли. Тези хора нямат никаква елементарна човечност. Баща ми щеше да си умре на входа и вероятно после щяха да се изсипят всички медии да търсят вина и виновни. Никой не разбра, че има инсулт. Никой не ни каза какво да правим. Лекуват, но не търсят причината. А тази причина взе живота му"...

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Никол
преди 3 месеца
0
Да, прав сте… няма вече медицина.. има пътеки и протоколи.. така умориха съпруга ми.. за да си вземат парите от грешна пътека..и куп гадории, за които дори не искам да си спомням.. но от смъртта му спечелиха куп пари.. аз щях да им ги дам.. но не съм явно част от протокола..не знаех, че Хипократовата клетва вече се осребрява и не влиза в клинична пътека.. да почива в мир..
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
К
преди 3 месеца
0
Съболезнования! Жалко за човека..
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Toni
преди 3 месеца
0
Моите съболезнования но това е жестоката реалност .... По абсолютно идентичен начин изгубих мама ...след това връщаш лентата назад и започваш да се обвиняваш ако бях направил това и онова .... а колкото до лекарите .....това са бизнесмени в търговски дружества .....пациентите са стока .. всичко е като на конвейр ако имаш късмет ще те бъде ако не получаваш едно ,,съжалявам"нищо не можем да направим и следващия моля....Брутално но факт
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени